Zelfgemaakte vanillevla

2015-12-19
  • Yield: 4
  • Servings: 4
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 40m

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

  • Griesmeelcake met vanillevla

    Griesmeelcake met vanillevla

  • Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade

    Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade Recept

  • Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

    Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

  • Clafoutis van peren en frambozen

    Clafoutis van peren en frambozen

Deze vanillevla is heerlijk romig en zacht, niet te zoet en smaakt heerlijk met rode bessen, aardbeien of frambozen.Gebruik hiervoor een echt vanillestokje en geen vanillesuiker voor het beste resultaat.

Ingredients

  • 1 vanillestokje
  • 500 ml melk
  • 25 gr custard
  • 30 gr suiker

Method

Step 1

Doe de melk in een pannetje (houdt 3 el melk apart). Snijd het vanillestokje open en haal de merg eruit, doe dit bij de melk. Doe ook het stokje erbij en breng het aan de kook. Laat het dan op middelmatig vuur 5 minuten koken.

Step 2

Roer de apart gehouden melk los met de custard en de suiker. Haal het stokje uit de melk.

Step 3

Doe de gekookte melk in een maatbeker en schenk voorzichtig de hete melk bij het custardmengsel terwijl je goed blijft roeren.

Step 4

Zet dan weer op het vuur en laat op laag vuur langzaam gaar worden, blijf roeren! Dit duurt een aantal minuten. Doe het dan in een schaal en leg er plastic folie op zodat er geen vel op komt.

Step 5

Laat dit afkoelen en serveer met bijvoorbeeld rode bessen, aardbeien of frambozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.