Vis krokketjes

2006-03-08
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.1 / 5)

4.1 5 7
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

7 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Kipbriwat - filodriehoekjes met kipvulling

    Kipbriwat – filodriehoekjes met kipvulling

  • Halal Brabantse worstenbroodjes een Hollands recept

    Halal Brabantse worstenbroodjes een Hollands recept

  • Tonijnrolletjes zoo simpel maar super lekker

    Tonijnrolletjes recept zoo simpel maar super lekker

  • Mini broccoli taartjes - quiches van 12 cm met room

    Mini broccoli taartjes – quiches van 12 cm met room

  • Loempia met gehakt

    Loempia met gehakt

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 350gr witte vis, zoals kabeljauw of koolvis (vers of diepvries)
    300ml melk
    50gr. boter
    50gr. bloem
    4 el kappertjes (grof gesneden)
    1 tl paprikapoeder
    2 teentjes knoflook (geperst)
    1 tl. citroensap
    verse peterselie
    1 ei losgeklopt
    paneermeel
    1 el sesamzaad
    zonnebloemolie om te frituren

Method

Step 1

doe de vis in een koekenpan. doe de melk erbij en breng het op smaak met peper en zout. Breng aan de kook. draai het vuur lager dek de pan af en laat de vis 8-10 minuten pruttelen totdat hij gemakkelijk uit elkaar valt. Haal de vis uit de pan, schenk de melk in een kom. snijd de vis in kleine stukjes, haal graatjes en vel weg.

Verhit de boter in een pan, roer de bleom er doorheen tot een dikke saus ontstaat. Blijf roeren en kook de saus zachtjes 1 minuut. Haal de pan van het vuur en roer gelijdelijk de melk erdoor tot er een gladde saus ontstaat. Zet de pan weer op het vuur, breng de saus langzaam aan de kook en roer totdat het dik word.

Haal de pan van het vuur, voeg de vis toe en klop dit tot een glade massa. Voeg kappertjes, paprikapoeder, knoflook, citroen en peterselie toe, breng het geheel op smaak met peper en zout en roer het goed door. Leg dit afgedekt een hele nacht in de koelkast.

schenk het losgeklopte ei op een bord, meng paneermeel met het sesamzaad op een ander bord. Bestuif je handen met bloem en vorm worstjes van het vismengsel . Wentel de krokketen door het ei en dan goed door het paneermeel. Leg ze op een bord en zet ze 1 uur in de koelkast.

Verhit de olie in een wok of frituurpan, LET OP!!! De olie moet goed heet zijn. frituur de krokketen 3 minuten tot ze gaar zijn.

garneren met citroen schijfjes

Eet smakelijk

heerlijke krokketjes, je kunt ook wat garnaaltjes toevoegen.

Comments (11)

  1. posted by ellouisa on 08-03-2006

    mm ziet er lekker uit!

  2. posted by chefkokkin on 09-03-2006

    lekker!

  3. posted by wafaa on 09-03-2006

    recept nu!!!!

  4. posted by megrebgirl_k on 12-03-2006

    zet a.u.b die recept erop dan kunnen we hem maken

  5. posted by megrebgirl_k on 12-03-2006

    zet die recept erop dan

  6. posted by soulfa on 12-03-2006

    dames, geduld ik beloof jullie dat ik m er morgen op zet.

  7. posted by mamanissa on 12-03-2006

    ben ook erggg beniuweddd, ziet er heerlijk uit

  8. posted by soulfa on 13-03-2006

    nou dames recept staat erop. laat me weten hoe ze zijn geworden.

  9. posted by gelderse on 02-08-2006

    Super lekker

  10. posted by amina12 on 23-12-2006

    hmmm lekker
    tnx
    xxx

  11. posted by melahat on 07-09-2009

    ziet er heerlijk uit
    wasalam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.