Traditionele nasi

2005-10-11
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - rijst, een nacht vantevoren gekookt
    bosuitjes fijngesneden
    - 9- 10 stuks garnalen (GROTE)
    - 3 gekluste eieren
    - peper en zout
    - 2 tl vetsin
    - klontje boter, ongeveer 5 cm breed
    - zonnebloemolie

Method

Step 1

Haal de garnalen uit hun schaal en verwijder de darmkanaal. Marineer het kort met wat peper en zout. Bak in een koekenpan met wat olie de ei als roerei en hou het apart.

Neen een wok of diepe koekenpan en verhit daarin wat olie (ongeveer 2- 3 eetlepels) en bak daarin de bosuitjes tot de witte delen beetje glazig worden. Voeg nu de garnalen toe en bak deze tot de rood-roze en gaar zijn.

Zet het vuur op half hoog en voeg daarbij de rijst. Druk de rijstklonten beetje plat en roerbak het samen met de bosui en de garnalen. Voeg nu wat zout en peper en de vetsin bij. Blijf het roerbakken, anders gaat het plakken.

Als de rijst goed verhit is en los uit elkaar vallen en ei bij doen en de boter. Roerbak tot de boter gesmolten is, even proeven voor de smaak en je echte Chinese rijst in klaar.

Je kunt ook wat rode peper en een theelepel kerriepoeder bij doen. Deze komt na de zout en peper.

Comments (6)

  1. posted by sihamkleuter on 11-10-2005

    mhhmmik ben zo gek op chines nasi, maar het lukte me nooit om het op de “echte”manier te maken. ik ga het zker uitproberen!

  2. posted by sushimoon on 15-10-2005

    deze is echt chinees en eerrrrrug lekker!

  3. posted by miss france on 16-10-2005

    ik heb het gemaakt en het was heerlijk en zo snel klaar…superrr gewoon

  4. posted by sara6 on 10-11-2005

    Oeh..lekker originele nasi..dames waar kan ik die vetsin halen?

  5. posted by IngridSaida on 14-11-2005

    In de supermarkt of toko….

  6. posted by mamaatje on 21-09-2006

    kan ik het ook met kipfilet maken?? Ik ben niet zo dol op vis namelijk??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.