Tapas met kastanjechampignons paprika kikkererwten eieren en amandelen

2005-10-05
  • Servings: 6
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Kipbriwat - filodriehoekjes met kipvulling

    Kipbriwat – filodriehoekjes met kipvulling

  • Halal Brabantse worstenbroodjes een Hollands recept

    Halal Brabantse worstenbroodjes een Hollands recept

  • Tonijnrolletjes zoo simpel maar super lekker

    Tonijnrolletjes recept zoo simpel maar super lekker

  • Mini broccoli taartjes - quiches van 12 cm met room

    Mini broccoli taartjes – quiches van 12 cm met room

  • Loempia met gehakt

    Loempia met gehakt

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • natrium

    775 mg
  • Kcal

    505 kcal
  • Vet

    41 g
  • Eiwitten

    19 g
  • koolhydraten

    11 g

Ingredients

  • - 250 g kastanjechampignons
  • - 500 ml kippenbouillon (van tablet)
  • - 1 eetlepel citroensap
  • - 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • - 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • - 6 eetlepels olijfolie (Spaanse)
  • - 1 rode paprika, in blokjes
  • - 1/2 blikje kikkererwten (a 400 g), uitgelekt
  • - 3 eieren
  • - 200 g amandelen (ongepeld)
  • - mespunt cayennepeper
  • - 1 Turks worstje
  • - Materialen cocktailprikkers

Method

Step 1

Champignons schoonborstelen. Bouillon aan de kook brengen. Champignons 3 min. koken en uit bouillon nemen.

Van citroensap, knoflook, peterselie, 2 el olie en zout en peper naar smaak dressing kloppen en champignons hierin marineren.

In koekenpan paprika in 2 el olie fruiten. Kikkererwten erdoor scheppen.

Eieren loskloppen met 1/2 tl zout en peper en bij kikkererwtenmengsel schenken. Mengsel roeren tot ei begint te stollen, daarna kikkererwtentortilla nog 10 min. op laag vuur met deksel op pan bakken.

Intussen in andere koekenpan rest van olie verhitten en amandelen hierin op laag vuur 5 min. zachtjes bakken. Cayennepeper met (grof zee) zout naar smaak omscheppen en zoutmengsel over gebakken amandelen strooien.

Turkse worstje in blokjes snijden en even opbakken.

Kikkererwtentortilla in 6 punten snijden.

Champignons uit marinade nemen en aan cocktailprikker steken.

Op schaal of in bakjes punten kikkererwtentortilla, champignons, gebakken amandel en stukjes Turkse worst presenteren.

serveerhier brood bij

Comment (1)

  1. posted by women on 23-10-2005

    die kikererweten moeten die niet eerst gekookt zijn in water
    of bedoel je kikererweten van een blik die je kant en klaar kan kopen in de supermarkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.