Tabouleh een salade uit de Libanese keuken

2007-05-02
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Taboulé of tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het wordt als voorgerecht of bijgerecht gegeten. Het gerecht bestaat uit bulgur, gesneden tomaten, munt, peterselie met uien, bosui of sjalotten.

Ingredients

  • - 200 gram bulgur (van de turkse bakkerij)
  • - 400 milliliter water
  • - 1 groente bouillonblokje
  • - sap van 1 citroen
  • -50 milliliter olijfolie
  • - peper
  • - zout
  • - rode pepervlokken
  • -75 gram fetakaas
  • - paar takjes peterselie, beetje munt (nane)
  • - 2 handjes olijven (zwarte en groene)
  • - 1,5 tomaat ontveld en in blokjes
  • - 3/4 geroosterde paprika

Method

Step 1

Ten eerste ga je de bulgur koken. Je doet dat zo: Weeg eerst de bulgur af en was het daarna. Net zolang totdat het water schoon is. Doe dan de bulgur in de pan met het water en het bouillonblokje. Dan zet je het vuur aan en laat je het koken. Maar je moet wel ondertussen roeren. Als het kookt doe je het vuur laag en laat je het koken totdat het water is verdampt. Maar blijf wel roeren anders plakt het aan de bodem. Als al het water is verdampt laat je de bulgur afkoelen. Als de bulgur is afgekoeld, doe je het in een kom en doe je er het sap van de citroen, de olijfolie, en de peper en zout naar smaak bij. Goed roeren en een half uur laten staan om de smaken te laten intrekken. Ondertussen ga je alle andere ingrediënten snijden.

Step 2

Snij de peterselie en de munt(of knippen) en doe die in een andere kom. Ontvel de tomaten en snij ze in kleine blokjes. Dat doe je ook bij in de kom. Dan snijd je de kaas in kleine blokjes. Doe dit ook bij in de kom. Gooi er 2 handjes olijven bij. Daarna ga je de paprika roosteren. Was de paprika snijd de zaden en zaadlijsten eruit en snijd hem in 4 stukken.

Step 3

Zet de oven op grillstand en leg het rooster er vlak onder (zon 5 cm eronder). Grill de paprika in ongeveer een kwartier. Laat wel de ovendeur op een kier. Als het klaar is, (als hij zwart is) doe je de paprika op een bord en haal je het vel eraf. Dan snijd je 3 van de stukken paprika in stukjes en laat je het even afkoelen. Dan doe je het bij de rest in de kom. Als de bulgur een half uurtje heeft gestaan doe je alle andere ingrediënten bij in de bulgur (dus alles uit de andere kom) en roer je het goed door.

Dan kun je het serveren.

Eet smakelijk

Comments (6)

  1. posted by Seydanur on 02-05-2007

    Kun je je recept ook bewerken? Want ik zie dat de ingredienten beetje door elkaar staan?

  2. posted by sousi on 03-05-2007

    ja dat kan

  3. posted by sousi on 03-05-2007

    gewoon naar eigen recepten gaan en dan op je recept klikken en dan kan je het bewerken

  4. posted by Seydanur on 03-05-2007

    oo hej bedankt he

  5. posted by missbatata on 03-03-2008

    ziet er heerlijk uit!!!!
    Ik probeer t morgen uit inshallah

  6. posted by shma1 on 17-09-2010

    heeeeerlijk
    heb er oook nog een gesnipperd uitje doorgedaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.