Suikerkoekjes

2011-01-20
  • Yield: 20 stuks
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 1 glas suiker
  • - 1 glas olie
  • - 2 zakjes vanillesuiker
  • - 1 backpoeder
  • - beetje zout
  • - bloem tot je een zacht deeg krijgt

Method

Step 1

Begin met de suiker en olie te mengen.
Goed roeren en voeg de vanillesuiker en zout toe.
Meng dit goed met elkaar.
Doe er beetje bij beetje de bloem bij tot je voelt dat je
bolletjes kan maken met het deeg.
Let op het deeg mag niet te hard zijn.
Laat het deeg half uur rusten.
Na half uur begin je met het deeg bolletjes te maken evengroot als een walnootje.
En maak van het bolletje deeg geleidelijk aan een driehoekje. dit doe je met je vingers.
Zet de koekjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
Bak ze op 200° en laat ze zeker een half uur of meer in de oven.
Deze koekjes bakken heel snel dus hou ze in het oog.
Als de koekjes gebakken zijn haal je ze van de bakplaat en steek ze in een doosje en als ze afgekoeld zijn sluit je het doosje dan blijven ze lekker.

Tip: hoe langer je de koekjes in het doosje laat hoe beter ze gaan smaken.

Afbeelding zet ik er later op omdat ik het pas gemaakt heb.

Comments (12)

  1. posted by koken20 on 22-01-2011

    Lijkt mij wel wat…kan je ook poedersuiker gebruiken,bedankt voor het recept

  2. posted by smoske on 22-01-2011

    Graag gedaan.
    Ik zou zeggen probeer het eens.
    Waarom niet.
    ik moet er wel bij zeggen da ze kei lekker zijn
    groetjes

  3. posted by sadiye on 23-01-2011

    Hoi smoske waar smaken deze koekjes naar?Heeft het een speciale smaak is het hard of zacht?Hoeveel stuks krijg jij uit deze recept?En hoe moet het deeg zijn moet het aan je handen plakken hoe zacht moet het en wanneer komt het fototje van deze recept?? 😀 😀

  4. posted by sadiye on 23-01-2011

    ik wil deze koekjes namelijk nu zo make 😀

  5. posted by smoske on 23-01-2011

    Heey sadiye van deze koekjes krijg ik er zeker een stuk of 20 uit. De smaak kan ik heel moeilijk te moeilijk te beschrijven ik kan alleen zeggen da het zoet is. nee het deeg mag niet aan je handern plakken als je voelt da je bolletjes kan maken met het deeg dan is het goed. En de foto plaats ik zo snel mogelijk insha’allah. goed?
    groetjes

  6. posted by smoske on 23-01-2011

    o sorry ik bedoelde moeilijk te beschrijven.

  7. posted by sadiye on 23-01-2011

    zijn de koekjes hard of zacht moet ik hem aandrukken als ik er driehoekjes van gemaakt heb of moeten ze hoog blijven?

  8. posted by sadiye on 23-01-2011

    want je heb ook een andere recept hier op tajin druk op zoeken endan schrijf suikerkoekjes dan komt en nog een andere die is met noten en kaneel erop heb jij die wel is geprobeerd smoske?

  9. posted by smoske on 23-01-2011

    NEE vooral niet aandrukken.
    De bodem gaat erg krokant worden en het bovengedeelte is wa zacht.
    Je zal het wel merken na een dag of twee.
    Ik hoop dat je dit duidelijk vind. maar ik zal er zo snel mogelijk een fotootje van maken

  10. posted by smoske on 23-01-2011

    nee nog nooit. maar wil het wel eens proberen . Is die van jou dan??

  11. posted by sadiye on 23-01-2011

    http://www.tajin.nl/recepten/index.php?option=com_garyscookbook&Itemid=&func=detail&id=912 kopier dit aan je internetpagina dan kan je hem zien het receptje is niet van mij

  12. posted by smoske on 23-01-2011

    ja is een leuk een receptje, makkelijk ook . Dit ga ik zeker eens uitproberen een van de dage insha’allah. bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.