Spinazierolletjes met ricotta en mozzarella

2013-07-13
  • Yield: 12 stuks
  • Servings: 6
  • Prep Time: 1:30 h
  • Cook Time: 20m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 12
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

12 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Recept voor heerlijke Spinazierolletjes met ricotta en mozzarella. Lekker en makkelijk ook tijdens de ramadan.

Ingredients

  • Voor 12 stuks
  • Deeg:
  • - 250 gr bloem
  • - 1 eetlepel boter
  • - 1 theelepel suiker
  • - 1 theelepel instant gist
  • - zout
  • - gevriesdroogde Italiaanse kruiden ( 1 eetlepel)
  • - ongeveer 150 ml melk
  • Kneed dit tot een soepel deeg en laat 1 uur rijzen.
  • Vulling:
  • - Spinazie
  • - 1 klein uitje fijngehakt
  • - Italiaanse kruiden
  • - ricotta
  • - geraspte mozzarella

Method

Step 1

Deeg: Kneed de deegingrediënten tot een soepel deeg en laat 1 uur rijzen.

Step 2

Vulling:
Fruit de ui in wat olijfolie en voeg de spinazie toe, kruiden met peper en zout en wat Italiaanse kruiden.

Laat dit nu uitlekken in een vergiet en na het uitlekken voeg je de ricotta toe ( halve pot)

Rol het deeg uit tot een lap van 30 op 30 en smeer je spinazie-ricotta mengsel hierop uit.

Step 3

Bestrooien met geraspte mozzarella en je lap deeg dichtrollen langs beide kanten.
Snijd 12 stukken uit je deegrol en laat deze rijzen gedurende 40 min op je bakplaat.

Step 4

Besmeren met melk en bestrooien met geraspte mozzarella., bakken gedurende 20 min in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.