Sinaasappeldonuts

2006-09-23
  • Servings: ongeveer 30/35 stuks
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.6 / 5)

4.6 5 18
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

18 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 3 eieren
    200 ml lauwwarme melk
    200 ml vers geperste sinaasappel of sinaasappelsap van appelsientje
    1 vanillesuiker
    80 gram suiker
    3 eetlepels bona
    1 blokje gist (= ongeveer 42 gram verse gist)
    1 kilo meel (kan ietsje sminder of ietsjes meer zijn
    (het moet soepel deeg zijn)
    voor het glazuur:
    honing
    suiker

Method

Step 1

  1. meng de eieren, de lauwwarme melk en de sinsappelsap. en de gist
  2. meng daarna de boter de suiker, vanille suiker, en zout.
  3. voeg beetjebij beetje de meel toe (het moet een soepel deeg zijn.

Laat het afgdekt in een plasticzak 30 minuten rijzen.

na verdeel je het in 2 stukken.

doe op het aanrecht veel meel, gebruik veel meel om plakken te voorkomen.

rol 1 lap uit van ongevere 1 cm dik

snij met een glas rondjes uit, en met de dop van een limonadefles weer rondje suit het midden. Leg z eop een plaat of dienblad die met bakpapier en meel bestoven bedekt is. Doe er een theedoek over heen en laat het nogmaals 30 minuten rijzen.

Vrehit in ee ngrot epan of wok de olie goed heet.

bak d edonuts todat deze goudbruin/rood zijn.

laat ze uitlekken en doe veen een doekje overheen zodat ze wat zachter worden.

voor de versiering:

ga met een kwastje in de honing en bestrijk de donuts hiermee. bestrooi met suiker (niet gemalen.

wat betreft versiering kan je zelf bepalen wat je er op doet.

bijv: poedersuiker, chocoladeglazuur, roze glazuur of blauwe glazuur is leuk voor een kraamfeest etc etc

gebruik je fantasie!

Dina34 bedankt voor je recept!

Comments (10)

  1. posted by saadia29 on 24-09-2006

    Hmmmm…….

  2. posted by Marisah on 28-09-2006

    als je droge gist gebruikt, hoeveel moet je dan gebruiken?

  3. posted by sihamkleuter on 28-09-2006

    marisah gebruikje de droge gist van dr oetker?
    want daar staat op de achterkant van het zakje wat de verhoudingen zijn. Volgen smij is 14 gram gedrogde gist gelijk aan 40 gram verse gist (1 blokje)

  4. posted by tangia on 30-09-2006

    hoe krijg je die mooie ronde vorm?

  5. posted by Juffie on 03-10-2006

    Een glas voor de buitenkant en een flesdopje voor de binnenkant denk ik….

  6. posted by sihamkleuter on 03-10-2006

    Dat klopt juffie!
    ik heb overal gezocht naar een speciale donuts vorm, maar helaas tot nu toe geen resultaat

  7. posted by asma29 on 08-10-2006

    ik heb deze net gemaakt hij zit te reizen ik ben benieuwd hoe ze uit komen .

  8. posted by Juffie on 10-10-2006

    In Marokko hebben ze van die vormen (ik denk ook in Belgie)

  9. posted by Mocro Girl on 31-01-2008

    hooooooooi ik ben 16 geworden 🙂

  10. posted by sadiye on 28-07-2009

    gefeliciteerd mocro girl maar nu dit jaar ben je al 17 jaar geworden hahahhahaah 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.