Pastaovenschotel met kip en spinazie recept

2018-01-14
  • Servings: 3 personen
  • Cook Time: 15m

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

Het werd weer eens tijd voor een nieuw pastarecept en voor een nieuw ovenschotelrecept. Een combinatie van beiden, dus een pastaovenschotel. Hoewel ik wel graag pasta eet, maak ik tegenwoordig vaak dezelfde saus (die van verse tomaten) waarbij ik dan afwissel met bijv. gehaktballetjes, stukjes kipfilet, gehakt of alleen groenten. Maar eens wat anders is ook fijn, en wat een lekkere combinatie is dit zeg! Simpel ook en snel klaar na een dag werken. Ik gebruikte zelf penne voor dit recept, maar een andere pasta kan ook.

Ingredients

  • - 1 kipfilet in reepjes
  • - Zout en zwarte peper
  • - 1/2 tl paprikapoeder
  • - 2 lente uitjes in ringetjes
  • - 1 teentje knoflook
  • - 1 rode puntpaprika in blokjes
  • - 100 gr diepvries spinazie (niet a la crème!)
  • - 2 el Boursin of andere roomkaas met kruiden
  • - 50 ml kokend water
  • - 200 gr penne pasta (of een andere soort)
  • - Vers geraspte kaas
  • - 2 el pijnboompitjes

Method

Step 1

Bak de kipreepjes met wat zout, peper en het paprikapoeder in de olijfolie rondom bruin. Voeg de knoflook toe en het grootste gedeelte van de lente uitjes (houd wat apart voor de garnering). Ook de paprika erbij en een paar minuten meebakken.

Step 2

Ontdooi de spinazie in een apart pannetje en kook de pasta gaar volgens de verpakking.

Step 3

Meng de spinazie door de kip en voeg de Boursin toe. Laat dit smelten en voeg dan het water toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper (indien nodig). Meng de gekookte pasta erdoor en doe het in een ovenschaal.

Step 4

Strooi er geraspte kaas over en zet voor ongeveer 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Step 5

Bak ondertussen de pijnboompitjes even kort in een koekenpan zonder vet en bestrooi de ovenschotel ermee. Strooi ook de resterende lente-uitjes erover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.