Paella met kip en garnalen

2005-10-06
  • Servings: 4
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 12
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

12 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 2 tomaten
    - 600 g kipkluifjes
    - 1 ui, gesnipperd
    - 1 theelepel milde paprikapoeder
    - 2 theelepels gedroogde oregano
    - 750 ml kippenbouillon (van 2 tabletten)
    - 1 grote rode paprika, in blokjes
    - 1 pak gele rijst (325 g)
    - 1 bakje jumbogarnalen (100 g)
    - 2 eetlepels fijngehakte peterseli
    - 1 citroen

Method

Step 1

Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Kipkluifjes lichtbruin bakken.

Ui en tomaat 2 min. meebakken. Paprikapoeder en oregano erover strooien en 250 ml bouillon erbij schenken. Kipkluifjes zonder deksel in 25 min. zachtjes gaar sudderen.

Paprika, en gele rijst door kipmengsel roeren. Rest van bouillon erbij schenken en rijst in open pan in nog 15-20 min. zachtjes gaar laten worden. Regelmatig roeren en vocht laten verdampen.

Garnalen door paella scheppen en 2-3 min. mee warmen.

Peterselie erover strooien. en garneren met citroenschijfjes

Lekker met een gemengde salade met tomaat en olijven. bak mosselen en andere zeevruchten die je lekker vind mee

Comments (2)

  1. posted by yousa on 08-03-2007

    ik zoek dit recept al zo lang bedankt

  2. posted by soumyaa on 17-03-2008

    masha-allah ziet er goed uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.