Marokkaanse Vistajine met roodbaarsfilet of andere visfilets

2017-11-30
  • Yield: 2-3 personen
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 45m

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Vandaag een heerlijke Marokkaanse vistajine gemaakt, met roodbaarsfilet, aardappel, paprika en olijven. Je kunt hier ook andere visfilets voor gebruiken, maar ik zou zelf geen pangafilet nemen. Die worden onder slechte omstandigheden gekweekt in Azië en bevatten ook vaak allerlei gifstoffen.

Ingredients

  • - 2 roodbaarsfilets
  • - 1 kleine ui
  • - 1 tomaat
  • - 1 el tomatenpuree
  • - Olijfolie
  • - 1 tl zout
  • - 1 tl peper
  • - 1 tl komijn
  • - 1/2 tl kurkuma
  • - 1 tl paprikapoeder
  • - 2 knoflookteentjes, geperst
  • - Vers gehakte peterselie
  • - 1 citroen
  • - 1 rode puntpaprika
  • - Paar olijven
  • - 3 grote aardappels in plakjes

Method

Step 1

Maak de vis goed schoon en laat uitlekken. Rasp de ui en tomaat en meng met de fijngeperste knoflook en tomatenpuree. Meng de kruiden met olijfolie en doe de helft bij het tomatenmengsel. Bij de andere helft doe je sap van een halve citroenm, marineer hier de visfilets in. Kook de aardappelschijven 3 minuten voor en giet af.

Step 2

Neem een tajine en vet in met olijfolie, leg hierin de aardappelschijfjes en paprika in ringen. Voeg het tomatenmengsel toe en meng goed. Leg hierop de vis en doe er nog wat citroenplakjes op en de olijven.

Step 3

Zet 30-45 minuten op 220 graden in de oven. Eet dit met Marokkaans brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.