Marokkaanse Vistajine met roodbaarsfilet of andere visfilets
2017-11-30- Cuisine: Algerijnse, Marokkaanse
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Simpel
-
Toevoegen aan favorieten
- Yield: 2-3 personen
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 45m
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
Vandaag een heerlijke Marokkaanse vistajine gemaakt, met roodbaarsfilet, aardappel, paprika en olijven. Je kunt hier ook andere visfilets voor gebruiken, maar ik zou zelf geen pangafilet nemen. Die worden onder slechte omstandigheden gekweekt in Azië en bevatten ook vaak allerlei gifstoffen.
Ingredients
- - 2 roodbaarsfilets
- - 1 kleine ui
- - 1 tomaat
- - 1 el tomatenpuree
- - Olijfolie
- - 1 tl zout
- - 1 tl peper
- - 1 tl komijn
- - 1/2 tl kurkuma
- - 1 tl paprikapoeder
- - 2 knoflookteentjes, geperst
- - Vers gehakte peterselie
- - 1 citroen
- - 1 rode puntpaprika
- - Paar olijven
- - 3 grote aardappels in plakjes
Method
Step 1
Maak de vis goed schoon en laat uitlekken. Rasp de ui en tomaat en meng met de fijngeperste knoflook en tomatenpuree. Meng de kruiden met olijfolie en doe de helft bij het tomatenmengsel. Bij de andere helft doe je sap van een halve citroenm, marineer hier de visfilets in. Kook de aardappelschijven 3 minuten voor en giet af.
Step 2
Neem een tajine en vet in met olijfolie, leg hierin de aardappelschijfjes en paprika in ringen. Voeg het tomatenmengsel toe en meng goed. Leg hierop de vis en doe er nog wat citroenplakjes op en de olijven.
Step 3
Zet 30-45 minuten op 220 graden in de oven. Eet dit met Marokkaans brood.