Marokkaanse Kiptajine met uien olijven en citroen Recept

2018-02-10
  • Yield: 1 Tajine
  • Servings: 4 personen
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 1:25 h
  • Ready In: 1:50 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.3 / 5)

3.3 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Hier een makkelijk recept voor een Marokkaanse Kiptajine met uien olijven en citroen. Bij zo’n traditioneel Marokkaans brood mag niet ontbreken 🙂

Ingredients

  • - Kip
  • - 50 g groene olijven zonder pitten
  • - 3 Rode uien
  • - 3 uitgeperst teentje knoflook
  • - 1 ingelegde citroen
  • - 1 el gember
  • - 1 el zwarte peperi
  • - 1 el kurkuma
  • - Snufje zout
  • - Handvol fijngehakte peterselie
  • - 5 el olijfolie

Method

Step 1

Olie in tajine, voeg de ui en de knoflook toe. Marokkaanse Kiptajine uien in tajine

Step 2

Leg de stukken kip erin. Bestrooi met gember, zwarte peper, kurkuma en zout. Marokkaanse Kiptajine kip met kruiden in tajine Leg het deksel erop en laat 20 minuten op een zacht vuurtje staan. Voeg wat water alleen als het nodig is, vermeng met de ingrediënten en breng aan de kook.

Step 3

Dek af en laat 45 minuten zacht stoven terwijl u af en toe omroert. Voeg vervolgens de olijven, de peterselie en het citroen toe. Marokkaanse Kiptajine uien olijven en citroen Leg er opnieuw het deksel op en laat het nog 20 minuten sudderen totdat de kip gaar is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.