Marokkaanse harcha

2015-01-02
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.3 / 5)

3.3 5 20
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

20 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 3 glazen melk
    - 1 enhalf glas olie
    - 100 g gesmolten ongezouten roomboter
    - 1 zakje bakpoeder
    - 2 eieren
    eetlepels suiker
    - theelepel zout
    - 350 g fijne smida (griesmeel)
    - 350 g grove smida (misschien iets meer)

Method

Step 1

Alle ingrediënten bij elkaar mengen behalve de smida, heel goed mengen en goed loskloppen, dan de smida erbij en heel goed mengen, het moet zo dik als een papje zijn en nog dikker.

5 min laten rusten!

Een koekenpan die niet plakt, een grote eetlepel van het beslag erin en rond vormen of een grote koekenpan voor een grote harsha.

Kleine Koekenpan voor kleintjes, grote voor grote harcha.

Op een zacht vuurtje:

na 3/4 minuten omdraaien bij de kleine

na 5/6 min omdraaien bij de grote.

Besaha 

Heerlijk met, olijfolie of honing en Marokkaanse thee 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.