Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade Recept

2018-02-10
  • Yield: 14
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 35m
  • Ready In: 2:00 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Recept van heerlijke maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade. Lekker met een kopje koffie of thee.

Ingredients

  • Voor het gistdeeg:
  • - 350 gr bloem
  • - 20 gr gist
  • - 125 ml lauwwarm melk
  • - 50 gr boter
  • - 40 gr suiker
  • - 1/4 theelp. zout
  • - 1 ei
  • Vulling:
  • - 150 gr maanzaad
  • - 250 ml melk
  • - 20 gr maïzena
  • - 1 eidooier
  • - 50 gr suiker
  • - 25 gr boter
  • Verder:
  • - geschaafde amandelen
  • - abrikozengelei
  • - witte chocolade
  • - room

Method

Step 1

Alle deegingrediënten samen mengen goed kneden en laten rijzen 45 min

Step 2

3/4 melk aan de kook brengen samen met maanzaad en 10 min zachtjes laten wellen.

Step 3

Maizena met rest van melk glad roeren en roerend bijvoegen, de eidooier, de suiker en lauwwarme boter na elkaar ook bijdoen en laten doorkoken.

Laat afkoelen.

Step 4

Deeg in kleine bolletjes delen , die platdrukken op bakpapier op bakplaat en vulling opdoen bestrooi met geschaafde amandelen en 30 min laten rijzen.

Step 5

Bak op 200 gr in voorverwarmde oven 30 a 35 min, bestrijk met abrikozengelei.

Laat afkoelen en bestrijk met 100 gr gesmolten witte chocolade gemengd met 50 gr room

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.