Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade Recept
2018-02-10- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Dessert, Ontbijt
- Skill Level: Simpel
-
Toevoegen aan favorieten
- Yield: 14
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 35m
- Ready In: 2:00 h
Average Member Rating
(5 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Recept van heerlijke maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade. Lekker met een kopje koffie of thee.
Ingredients
- Voor het gistdeeg:
- - 350 gr bloem
- - 20 gr gist
- - 125 ml lauwwarm melk
- - 50 gr boter
- - 40 gr suiker
- - 1/4 theelp. zout
- - 1 ei
- Vulling:
- - 150 gr maanzaad
- - 250 ml melk
- - 20 gr maïzena
- - 1 eidooier
- - 50 gr suiker
- - 25 gr boter
- Verder:
- - geschaafde amandelen
- - abrikozengelei
- - witte chocolade
- - room
Method
Step 1
Alle deegingrediënten samen mengen goed kneden en laten rijzen 45 min
Step 2
3/4 melk aan de kook brengen samen met maanzaad en 10 min zachtjes laten wellen.
Step 3
Maizena met rest van melk glad roeren en roerend bijvoegen, de eidooier, de suiker en lauwwarme boter na elkaar ook bijdoen en laten doorkoken.
Laat afkoelen.
Step 4
Deeg in kleine bolletjes delen , die platdrukken op bakpapier op bakplaat en vulling opdoen bestrooi met geschaafde amandelen en 30 min laten rijzen.
Step 5
Bak op 200 gr in voorverwarmde oven 30 a 35 min, bestrijk met abrikozengelei.
Laat afkoelen en bestrijk met 100 gr gesmolten witte chocolade gemengd met 50 gr room