Libanese kipkebab

2013-09-27
  • Servings: 4
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (1.3 / 5)

1.3 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Dit heb je nodig:
    voor 4 personen:
    - 4 kippenfilets;
    - 1 ui;
    - 1/2 bosje platte peterselie;
    - 1 koffielepel tomatenpuree;
    - 1 koffielepel scherpe rode peper;
    - 1 koffielepel paprikapoeder;
    - 1 koffielepel komijnpoeder;
    - 1 koffielepel gemberpoeder;
    - 1/4 koffielepel kaneelpoeder;
    - 8 fijngestampte kardemompeulen (zie foto 2);
    - 8 verkruimelde kruidnagelen;
    - 1 flinke mespunt nootmuskaatpoeder;
    - 2 eetlepels olijfolie;
    - zout naar smaak.

Method

Step 1

Zo maak je het:

Doe in een haakmolen of keukenmachine de kipfilet, de in stukken gesneden ui en de tomatenpuree met de olijfolie.

Mix alles fijn en voeg er dan de specerijen en zout naar smaak aan toe. Mix alles opnieuw goed door elkaar.

Doe de massa in een kom, dek af met plasticfolie en zet minstens 30 minuten in de koelkast zodat alle smaken zich goed met elkaar vermengen.

Vorm met vochtige handen een soort "worstjes" van het mengsel.

Steek die evt. aan satéprikkers, maar dat hoeft niet.

Bestrijk ze met wat olie met een kwastje en grill ze op de barbecue, op een elektrische grill of in een hete grillpan aan alle kanten mooi bruin en gaar.

Dien ze op met bijvoorbeeld dürümvellen, pitabrood, tomaten- en of komkommersalade, ijsbergsla en een lekkere saus naar keuze zoals tzatziki, raïta of een andere saus naar je eigen keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.