Kumpir van zoete aardappel
2018-03-28- Cuisine: Turkse
- Course: Lunch, Snack
- Skill Level: Simpel
-
Toevoegen aan favorieten
- Yield: 2
- Servings: 2
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 50m
- Ready In: 1:20 h
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
Een paar keer per week houd ik Vega dagen aan. Heerlijk en ik kan mijn groenten in huis mooi opmaken. Vandaag deze overheerlijke Kumpir gemaakt van zoete aardappel, kidneybonen, mais en nog veel meer. Yammie, yammie! Hij is over heeeeeerrrrrlijkk.
Ingredients
- - 2 grote zoete aardappelen (475 gram)
- - 40 gram mais
- - 2 bospeentjes
- - 80 gram Kidneybonen
- - Klontje boter (naar smaak. Het maakt het wel smeuïger)
- - 100 gram tonijn in blik (optioneel)
- - 2 takjes peterselie
- - 1 gepofte rode paprika in pot
- - Halve rode ui
- Voor de chrunch
- - 20 gram croutons
- - 20 gram pijnboompitten
- - 40 gram geraspte kaas
- Voor de saus:
- - 3 lepels Griekse yoghurt
- - 1 lepel mayonaise
- - 4 blaadjes mint
- - Zout en peper
Method
Step 1
Was de zoete aardappels en kook in kokend water in ongeveer 20 minuten.
Step 2
Maak de chrunch van pijnboompitten, geraspte kaas en croutons in een blender. Maal grof en zet apart voor nader gebruik.
Step 3
Haal de zoete aardappelen uit het water en wikkel in aluminium folie. Doe ze in een aluminium ovenbakje. Prik gaatjes met een vork in de aardappelen.
Step 4
Schuif in een voorverwarmde oven op 210 graden ongeveer in 25 á 30 minuten gaar. Als er makkelijk door de aardappel geprikt kan worden is de aardappel gaar.
Step 5
De saus:
Hak de mint bladeren fijn. Meng de gehakte mintblaadjes met de yoghurt en mayonaise. Voeg nog wat zout en peper toe naar smaak. En zet appart voor nader gebruik.
Step 6
Schil en rasp de worteltjes. Snijde de ui in dunne ringen. Snijd de paprika in lange repen.
Step 7
Haal de zoete aardappelen uit de oven en pak voor de helft uit. Maak een diepe verticale snee en duw de aardappel uit elkaar om goed te kunnen vullen. Voeg een klontje boter en pureer met een vork de inhoud van de aardappel los zonder de schil te raken.
Step 8
Voeg de chrunch toe. Vervolgens mais, Kidneybonen, geraspte wortel, tonijn, paprika en ui toevoegen. De heerlijke frisse saus overheen.
Step 9
Garneer met peterselie en serveer met de overgebleven groenten en saus erbij.
Heerlijke Kumpir
Eet smakelijk
Besaha
Afiyet Olsun
Bon Appétit