Kokostaart

2005-12-22
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.3 / 5)

3.3 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 125 gram boter
    220gram witte basterdsuiker
    2 eieren,losgeklopt
    1 tl vanille essence
    220 gram bloem
    2 tl bakpoeder
    1,25 dl melk (125 ml melk).
    sinaasapelcreme
    110 gram witte basterdsuiker
    80 ml water
    125 gram boter
    2 tl sinaasappelsap
    1 tl sinaasappelschilgeraspt
    1 halfkop kokos,tergarnering

Method

Step 1

Wat heb je nodig? Een bakvorm van 17cm en bekleed de bodem metbak papier, klop met een elektrische mixer de boter en de suiker licht en romig. Voeg de eieren inbeetje toe na elke beetje toe na elke beetje goed kloppen.

Klop de essence erdoor schep met een metaal lepel om en om de gezeefde bloemmet het bakpoeder en melk erdoor roer het beslag glad, schep het in de ingevette bakvorm en strijk het glad.

Bak het taart 45 mimuuten, ik doet het een paar min langer en daar na er uit halen en laat het 10 minuuten rusten daar na haal het er uit. Laat je het afkoelen.

Sinaasapelcreme: verhit de suiker en het water al roeren op laag vuur, tot de suiker is opgelopst. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur wat zacht en laat het 5min zachtjes koken. Daarna van het vuur af halenen even laten afkoelen. Klop met een elektrische mixer de boter, het sap en geraspte schil licht romig.

Schenk de afgekoeldesiroop er bij en klop tot dat het mensel glad en luchtig is. Verdeel het over de boven-en zijkant van de cake druk daar na voorzichtigeen dikke laaggerasptkokostegen de zijkanten op de boven kant.

in de koelkas blijft deze cake 3dagen goed
hij is wel klein maar wel lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.