Kokoscake recept Makkelijk heerlijk en super luchtig
2018-01-04- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Dessert, Ontbijt, Snack
- Skill Level: Erg simpel
-
Toevoegen aan favorieten
- Yield: 26 cm
- Cook Time: 50m
Average Member Rating
(3.6 / 5)
13 People rated this recipe
Related Recipes:
Kokoscake recept, is heerlijk, super luchtig en natuurlijk makkelijk te maken. Ik ga op visite en ik neem hem mee 🙂 Velen zijn gek op kokossmaak.
Ingredients
- - glas = Ik heb een Nederlandse theeglas gebruikt
- - 5 eieren
- - 1 glas suiker
- - 1 vanillesuiker
- - 1 glas zonnebloemolie
- - 2 lepels volle melk
- - 3 eetl. kokosrasp
- - 200 gr. bloem
- - bakpoeder
- - abrikozenjam
- - geraspte kokos
Method
Step 1
De vijf eieren goed mixen tot het schuimt...
Step 2
Doe dan een (Nederlandse) theeglas suiker, 1 vanillesuiker en een nederlandse glas zonnebloemolie erbij. Mixt dit op de hoogste stand voor een paar minuten.
Step 3
Doe vervolgens 2 lepels volle melk en 3 eetl. kokosrasp erbij. Mix dit weer tot een geheel.
Meng 200 gr. bloem met bakpoeder en zeef erboven, Mix dit er goed door.
Step 4
Om straks je cake er makkelijk uit te krijgen, vet je cakevorm in met een mengsel van 1 tl zachte roomboter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem. Het beslag erin scheppen.
Step 5
Doe dan in de oven voor 50 min. Let op elke oven is anders. Hou het in de gaten!
Als de cake gaar is, versier ik het met abrikozenjam en geraspte kokos.
Echt heel makkelijk en super luchtig!
Su6