Kokoscake recept Makkelijk heerlijk en super luchtig

2018-01-04
  • Yield: 26 cm
  • Cook Time: 50m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.6 / 5)

3.6 5 13
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

13 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

Kokoscake recept, is heerlijk, super luchtig en natuurlijk makkelijk te maken. Ik ga op visite en ik neem hem mee 🙂 Velen zijn gek op kokossmaak.

Ingredients

  • - glas = Ik heb een Nederlandse theeglas gebruikt
  • - 5 eieren
  • - 1 glas suiker
  • - 1 vanillesuiker
  • - 1 glas zonnebloemolie
  • - 2 lepels volle melk
  • - 3 eetl. kokosrasp
  • - 200 gr. bloem
  • - bakpoeder
  • - abrikozenjam
  • - geraspte kokos

Method

Step 1

De vijf eieren goed mixen tot het schuimt...

Step 2

Doe dan een (Nederlandse) theeglas suiker, 1 vanillesuiker en een nederlandse glas zonnebloemolie erbij. Mixt dit op de hoogste stand voor een paar minuten.

Step 3

Doe vervolgens 2 lepels volle melk en 3 eetl. kokosrasp erbij. Mix dit weer tot een geheel.

Meng 200 gr. bloem met bakpoeder en zeef erboven, Mix dit er goed door.

Step 4

Om straks je cake er makkelijk uit te krijgen, vet je cakevorm in met een mengsel van 1 tl zachte roomboter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem. Het beslag erin scheppen.

Step 5

Doe dan in de oven voor 50 min. Let op elke oven is anders. Hou het in de gaten!

Als de cake gaar is, versier ik het met abrikozenjam en geraspte kokos.

Echt heel makkelijk en super luchtig!

Su6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.