Kokosbolussen

2006-06-06
  • Servings: 12

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 26
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

26 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 115 ml kokosmelk (in toko of supermarkt te koop)
    115 ml melk
    1 ei
    1/2 tl vanille essence
    500 gr bloem
    25 gr kokos
    Snufje zout
    50 gr poedersuiker
    40 gr zachte boter
    1,5 tl gist (gedroogde)
    Garnering:
    Gesmolten boter en kristalsuiker
    of Jam (verwarmd) en kokos

Method

Step 1

Schenk kokosmelk, melk en vanille-essence in een kom en breek het ei erboven. Strooi eerst de bloem en dan het kokos er zo op. Voeg zout, poedersuiker en boter toe. Maak een kuiltje in het midden van de bloem (maar niet tot aan de vloeistof) en strooi daar de gist in. Kneed het deeg goed. Verdeel het dan in 12 gelijke porties. Bedek die met ingevet plastic folie. Haal een bolletje onder het folie vandaan en rol het uit tot een sliert van zo'n 38 cm lang. Leg de sliert op een van de bakplaten die bedekt zijn met bakpapier en rol hem op tot een losse spiraal.
Druk het uiteinde vast tegen de onderkant van de deegbolus. Doe hetzelfde met de andere slierten en leg ze op voldoende afstand van elkaar.
Dek de bolussen af met ingevet cellofaan en laat ze op een warme plaats in 30 minuten tot een dubbele omvang rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 C. Bestrijk de bolussen met gesmolten boter en bestrooi ze met kristalsuiker.
Bak ze in 12-15 minuten goudbruin en laat ze op een rooster afkoelen. Als je jam wil gebruiken, na het bakken met warme jam bestrijken en kokos erover strooien dan moet je wel die rietsuiker weglaten.

Comments (19)

  1. posted by sami on 06-06-2006

    ziet er lekker uit. ik heb een vraagje ik wil het een keer maken.is het wel luchtig of niet .

  2. posted by ellouisa on 07-06-2006

    ja ze zijn heel luchtig en het zijn zachte broodjes… echt lekker 🙂

  3. posted by fati on 07-06-2006

    salamoelaykoem sami,kan ik die broodjes ook gewoon in ronde bolletjes doen,zoals zachte broodjes.want ze zijn echt moeilijk te begrijpen ik vind het ingewikeld,alvast bedankt

  4. posted by ellouisa on 08-06-2006

    meid als je op marokko.nl kijkt bij cuisine en dan bij mijn topic (recepten van ellouisa) daar staat uitleg met foto’s

  5. posted by ellouisa on 08-06-2006

  6. posted by ellouisa on 08-06-2006

    als je die link kopieert en in je internetbalk zet dan kom je op mijn topic, ga dan naar beneden en kijk bij inhoudsopgave 3 en dan bij cake, koekjes enz. daar staat kokosbolussen

  7. posted by fati on 10-06-2006

    hartelijk dank het is nu deidelijk,jazaki allah gayran

  8. posted by hind on 12-06-2006

    Hoi ellouisa, kom ik weer met mijn lompe problemen, maar ik heb ze van het weekend gemaakt en er ging iets mis. Het zijn geen zachte broodjes geworden, maar een soort harde koekjes. Ze smaakten wel lekker, maar zagen er niet zo luchtig uit als op de foto. Het waren echt harde koek achtige dingen. Heb je enig idee wat er mis is gegaan. Als ik brood maak heb ik trouwens altijd hetzelfde probleem. Ik heb een gasoven kan het daar aan liggen? Alvast bedankt voor je antwoord, want ik had echt zin in die broodjes.

  9. posted by ellouisa on 12-06-2006

    ja het zou kunnen… ik weet t echt niet. Ik gebruik altijd een elektrische oven. Hoelang heb je gekneed? En zijn ze na het rijzen wel echt in volume gestegen?

  10. posted by hind on 13-06-2006

    Nou, ze waren wel wat groter maar niet verdubbeld. Moet er dan misschien meer gist bij? Of nog langer kneden? Alvast bedankt!

  11. posted by ellouisa on 13-06-2006

    ja misschien moest er wat meer gist in of wat langer kneden idd. Ik kneed het 15 minuten ongeveer.

  12. posted by ellouisa on 13-06-2006

    ja misschien moest er wat meer gist in of wat langer kneden idd. Ik kneed het 15 minuten ongeveer.

  13. posted by hind on 13-06-2006

    In dat geval heb ik denk ik gewoon te kort gekneed. Ik ga ze vanavond nog een keer proberen.

  14. posted by atiya on 22-09-2006

    vanille essence wat is dat
    reactie graag

  15. posted by MADAME CUISINE on 23-09-2006

    vanille-essece is waer gemakat van vanille..kort gezegt…
    Je kan het bij de meeste supermarkten kopen, zeker bij de Albert Heijn
    Het izt in een klein flesje en het staat bij de bakproducten

  16. posted by ellouisa on 13-05-2007

    thanks voor je hulp madame cuisine

  17. posted by imanbenai on 31-05-2009

    ik heb ze net gemaakt.
    ze zien er prachtig uit.
    en smaken heerlijk.
    de geur is ook zo heerlijk.
    bedankt voor het recept ellouisa.

  18. posted by imanbenai on 31-05-2009

    ik heb ze net gemaakt.
    ze zien er prachtig uit.
    en smaken heerlijk.
    de geur is ook zo heerlijk.
    bedankt voor het recept ellouisa.

  19. posted by Amelle on 26-12-2009

    Ik wil ze ook graag maken, maar zo lang kan ik echt niet kneden. Niet eens 5 minuten laat staan 15 hahahha.

    Moet ook zo lang in de kneedmachine?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.