Koffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom en chocoladestukjes

2017-12-27
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

Het recept van koffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom en chocoladestukjes. Heerlijk voor bij de koffie maar natuurlijk ook bij de thee. Je kan ook andere vulling gebruiken.

Ingredients

  • - 300 gr bloem
  • - 5 gr gedroogde gist
  • - 3 koffielepels suiker
  • - 1 eetlepel boter
  • - 1 eidooier
  • - 200 ml lauwe melk ( ongeveer, altijd beetje per beetje toevoegen tot je een soepel deeg hebt)
  • - snufje zout
  • Vulling:
  • - banketbakkersroom
  • - chocoladestukjes
  • Bestrijken met:
  • - abrikozenjam

Method

Step 1

Doe het meel in een kom, los de gist op in de lauwe melk, maak een putje in het meel en giet dit erin. Voeg vervolgens aan de zijkant de margarine, suiker, zout en eierdooier toe. Kneed dit tot een soepel deeg.

Laat dit een uurtje rijzen.

Step 2

Maak ondertussen je banketbakkersroom.

Step 3

Rol na het rijzen het deeg uit tot een vierkanten lap van ongeveer 30 bij 40 cm. Bestrijk deze dun met banketbakkersroom en leg er de stukjes chocolade op.

Step 4

Rol de deeglap stevig op tot een lange rol en snijd plakjes uit van ongeveer 2 cm, laat deze in je bakblik een half uurtje rijzen.

Step 5

Bakken op 220 graden gedurende 30 min ( voorverwarmd) na het bakken bestrijken met warme abrikozenjam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.