Kip nuggets

2005-10-09
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 12
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

12 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Kipbriwat - filodriehoekjes met kipvulling

    Kipbriwat – filodriehoekjes met kipvulling

  • Halal Brabantse worstenbroodjes een Hollands recept

    Halal Brabantse worstenbroodjes een Hollands recept

  • Tonijnrolletjes zoo simpel maar super lekker

    Tonijnrolletjes recept zoo simpel maar super lekker

  • Mini broccoli taartjes - quiches van 12 cm met room

    Mini broccoli taartjes – quiches van 12 cm met room

  • Loempia met gehakt

    Loempia met gehakt

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - kipfilets (ik neem 1 kleine per persoon)
    - 2 losgeklopte eieren
    -ย een paar handen cornflakes (ik 'breek' ze altijd even in iets kleinere stukken)
    - bloem, dat goed gekruid is met zout peper en paprikapoeder (of wat je zelf lekker lijkt, kipkruiden uit een potje doen het ook heel goed)

Method

Step 1

Snij de kipfilets in even grote stukken.

Haal ze door de bloem en daarna door het losgeklopte ei.

Wentel ze daarna door de cornflakes en bak ze aan beiden zijden goudbruin.

Dien ze warm op, je kunt ze eventueel opwarmen in de oven of magnetron, maar dit komt meestal niet ten goede aan de malsheid van de stukjes filets.

Eet smakelijk

Comments (26)

  1. posted by Jallie on 09-10-2005

    oehh menn dat ziet er smakelijk uit ๐Ÿ˜€ krijg er spontaan trek van

  2. posted by saadia29 on 09-10-2005

    hmm erg lekker,missFrance:goedzo:

  3. posted by miss france on 09-10-2005

    en maklijk…

  4. posted by Rzinia on 09-10-2005

    hmmmm lekker

  5. posted by oembibi on 09-10-2005

    Op deze manier maakte ik ze ook vroeger en iedereen was er altijd gek op,men dacht dat ik ze zo uit de winkel had.
    Dit recept heb ik ooit van een collega gehad,maar sinds er een iranees winkeltje bij ons in de buurt geopend is die kipnuggetpaneermiddel (of hoe je het ook noemt) verkoopt gebruik ik die.

  6. posted by ellouisa on 09-10-2005

    Wat je ook kan gebruiken is chips, klinkt heel raar, maar is superlekker. Als je chips met een smaakje neemt helemaal. Ik heb het vaak gemaakt en het is superlekker. Je moet wel even de chips een beetje verkruimelen.

  7. posted by soulfa on 12-10-2005

    jammie dit ga ik maken.

  8. posted by miss_zainab on 15-10-2005

    hey, dat heb ik gister gegeten, dat heeft mijn mama ook gemaakt, ze waren heerlijk..hmmmmmmmmmmm..!!

    Liefs,
    Zainab

  9. posted by mia1981 on 18-10-2005

    ik heb ze gisteren voor mijn mannetje gemaakt en hij was er helemaal gek van bedankt voor het recept ๐Ÿ˜‰

  10. posted by naoual on 21-10-2005

    ik ga het vanavond proberen

  11. posted by jamilagirl on 21-10-2005

    hmmm lekker deze ga ik maken

  12. posted by Oem Ishaaq on 25-10-2005

    Ik heb ze gemaakt en ze waren heerlijk. Bedankt voor het recept!

  13. posted by Bollebuik on 10-11-2005

    Ziet er lekker uit, ga ik ook eens proberen insha’Allah!

  14. posted by Bollebuik on 10-11-2005

    Een vraagje, maken ze dat in de restaurantsketens ook met cornflakes?

  15. posted by mouad2310 on 15-12-2005

    ik ga gelijk morgen cornflaks halen en dan ga ik dit maken. Lijkt mij lekker

  16. posted by ellouisa on 15-12-2005

    Ik maak deze altijd met paprikachips i.p.v. cornflakes, is echt lekker ๐Ÿ™‚

  17. posted by sami on 04-01-2006

    heeeeeeeee ik heb ze gemaakt.ze waren zo goed en lekker.

  18. posted by megrebgirl_k on 19-03-2006

    is die kipfilets halal

  19. posted by Nacira on 27-04-2006

    Lieve schat, of de kip halal is maakt niet uit, halal en niet halal smaakt hetzelfde ๐Ÿ˜‰

  20. posted by saadia29 on 30-09-2006

    Heb ik gister gemaakt, heeeeeeeeeeerlijk gewoon, ik had een zakje kipkruiden (paprika) gemengd met wat bloem en daarmee gekruid, toen in ei en cornflakes,heeeeeeeeeerlijk.

    Thanx missyF ๐Ÿ™‚

  21. posted by framboosje on 11-02-2007

    ik vroeg me af of die kip dan wel goed gaar is. is het niet verstandig om het eerst te koken in water?

  22. posted by sjaahida on 11-02-2007

    hij is dan wel gaar hoor je moet het vuur gewoon niet te hoog zetten. ik denk niet dat het lekker is de kip eerst te koken dan wordt het een beetje droog volgens mij

  23. posted by marocalhoceima on 03-12-2008

    Ik heb het ook uitgeprobeerd. Vond het erg lekker. Ik vroeg mij alleen af waarom je de bloem kruidt en niet de kip? Is daar een reden voor?

  24. posted by sadiye on 13-04-2009

    sow lekker

  25. posted by saartje2009 on 23-10-2009

    Ik ga ze maken ik deed dat vroeger ook met chips (maar dan naturel) is erg lekkr maar ik laat je wel horen oke

    Groetjes allemaal saartje2009…

  26. posted by saartje2009 on 06-11-2009

    Ik heb ze op jou manier gemaakt voor mijn man en mijn 2 kinderen en ze vonden het heerlijk echt waar Miss France ga zo door

    Groetjes saartje…!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.