Kefta (Gehakt) in tomatensaus

2013-09-08
  • Porties : 1
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 400 Gram Gehakt
    - 6 Stuks Tomaten
    - 1.5 tl Komijn
    - 1.5 tl Paprikapoeder
    - 1 mespunt Kaneel
    - Koriander
    - Peterselie
    - 2 teentjes Knoflook
    - 1 stuks Ui

Werkwijze

Stap1

Bereiding saus:

Rasp 2 tomaten in een pan/tajine.  De overige tomaten ontvellen (even in gekookt water laten), en in kleine stukjes snijden. Ui fijnsnijden en toevoegen, vervolgens doe je alle kruiden erbij, koriander, peterselie, kaneel, paprikapoeder, komijn en zout en peper, beetje olie (of smen) en een klein glas water.

Zet alles op het vuur en laat lekker pruttelen indien het vocht bijna weg is nog wat water toevoegen, Ik doe er ook wat suiker bij dan is de bittere smaak van de tomaten weg.

Als je het op hebt staan maak ik ondertussen de balletjes klaar.

Gehakt in een kom doen, vervolgens doe je er 2 geperste knoflookteentjes, paprikapoeder, komijn, fijngesneden ui, zout en koriander en peterselie toe. Alles goed mengen en even in de koelkast zetten.

Pas als de saus klaar is nog  een beetje water toevoegen en als laatst de balletjes laat alles nog even op een laag vuurtje pruttelen. Bismillah

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.