Kaasuibroodjes laten je huis heerlijk ruiken

2013-07-15
  • Yield: 12 grote broodjes
  • Servings: 6
  • Prep Time: 60m

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 12
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

12 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Deze kaasuibroodjes laten je huis heerlijk ruiken wanneer ze in de oven staan. Gebruik hiervoor vers geraspte kaas, dat geeft veel meer smaak dan uit die zakjes. En zorg ervoor dat je ui goed fijngesnipperd is, om geen grote stukken in je broodjes te krijgen. Ik fruit ze even in wat olie tot ze glazig zijn.

Ingredients

  • voor 12 grote broodjes:
  • - 500 gr bloem
  • - 1 zakje gedroogde gist (7 gr)
  • - 4 el olijfolie
  • - 1 tl zout
  • - 250-300 ml lauw water
  • - ½ tl zwarte peper
  • - ½ tl knoflookpoeder
  • - ½ tl paprikapoeder
  • Vulling:
  • - 200 gr geraspte kaas (vers!)
  • - 1 ui, gesnipperd en glazig gebakken
  • Om te bestrijken:
  • - 1 eigeel
  • - Scheutje melk of water

Method

Step 1

Meng bloem met gist, kruiden en olie. Voeg het water beetje bij beetje toe en kneed tot een deeg ontstaat. Voeg dan pas de zout toe en kneed erdoor voor 15-20 minuten.

Laat 1 uur rijzen.

Rol uit tot een vierkant en bestrooi met kaas en ui. Rol op en snijd in dikke plakken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk ze een beetje platter.

Laat ze nog een kwartiertje rijzen. Klop de eidooier los met wat melk of water en bestrijk de broodjes hiermee. Bak ze op 220 graden gaar.

Comments (2)

  1. posted by iell on 18-07-2013

    Ik wil deze broodjes graag maken maar dan 8 stuks. Hoeveel moet je dan per ingrediënt gebruiken?

  2. posted by boushra on 28-07-2013

    Ik heb deze broodjes gisteren gemaakt en ze zijn goed gelukt, ze waren ook heerlijk! Bedankt voor het recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.