Kaas

2005-12-11
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.9 / 5)

3.9 5 7
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

7 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mijn Bamischijfjes zonder e-nummers met veel groenten

    Mijn Bamischijfjes zonder e-nummers met veel groenten

  • Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

    Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

  • Een geweldig goed Hollands oliebollenrecept

    Een geweldig goed Hollands oliebollenrecept

  • Ingelegde citroenen

    Ingelegde citroenen

  • Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

    Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 2 liter melk
    1 citroen
    zout
    bieslook en peterselie om te garneren

Method

Step 1

Doe de melk in een ruime pan zet de pan op het vuur en als kookpunt bijna bereikt is de pan van het vuur halen en de citroen erbij persen en zout naar smaak toevoegen. Laat de melk dan koken tot het eruit ziet alsof er kwarkstukjes in water rondzwemmen :-)Dan in een vergiet laten uitlekken en wat je opvangt moet je goed in de zeef laten uitlekken, de zeef omkeren op een bord en dan in de koelkast zetten. Eventueel garneren naar smaak en wens.

Eet smakelijk!

Recipe Type: Tags: , , Ingredients: , , , , , ,

    Comments (6)

    1. posted by chefkokkin on 12-12-2005

      lekker………………

    2. posted by hamdoulilah on 26-12-2005

      salaam

      ik vraag mij af wat voor melk er in moet volle,halfvolle of karne melk

      alvast bedankt

    3. posted by Nacira on 27-04-2006

      Ik heb volle melk gebruikt

    4. posted by Samira82 on 21-05-2007

      Ik ga dit binnenkort echt proberen !
      Ik heb wel een paar vraagjes…
      Kan je deze kaas smeren of moet je er stukjes/plakjes vanaf snijden ?
      Hoe lang zou dit goed blijven ? Kan het worden ingevroren denk je ?(gewone kaas nl wel)
      ALVAST BEDANKT !!
      Ik denk er trouwens aan om het eerst gewoon te proberen om te zien hoe het word en misschien daarna met ananassap. Ik ben nl gek op ananas zuivelspread 🙂

    5. posted by Samira82 on 22-05-2007

      Jammer ik vond het tegenvallen…
      Het had bijna geen smaak op melk na 🙁

    6. posted by xchidax on 08-01-2009

      kaas moet normaal toch 2 tot 6 maanden ofso op de plank blijven staan?(rijpen) misschien was er daarom niet zoveel smaak aan

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.