Hazelnootmaantjes

2005-10-30
  • Servings: 60
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 7
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

7 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Voor het deeg:
    **2 eieren
    **250 gram boter (niet smelten)
    **1 koffiemok suiker=ongeveer 250 gram
    **halve zakje bakpoeder
    **350 gram gemalen hazlenoten (eerst even laten roosteren
    in de oven)
    **meel op gecvoel toevoegen (ongeveer 700 gram meel, het
    deeg moet soepel blijven)
    Voor het glazuur:
    **350 gram poedersuiker
    **4 eetlepels water
    **25 gram boter (gesmolten)
    **1 zakje nougatines (bij de supermarkt te koop

Method

Step 1

Doe deongesmolten boter in een teiltje.

doe er 250 gram suiker bij en kneed de goed dor tot de boter vloeibaar is geworden.Doe de losgeklopte eieren er bij

Roer nog eens goed door elkaar.
Doe dan de bakpoeder de hazelnoten en de meel en kneed het tot een
soepel deeg.


Bak steeds een stukje deeg en sla het met je hand plat (tot ongeveer
1cm) Snij er met bovenstaande vorm maantjes uit. Heb je geen vorm dan
kun je met een glas de maatjes eruit snijden. Of gewoon rondjes maken
ipv maantjes.

Werk ze zo allemaal af en bak ze in de oven op 220 graden.
(de koekjes blijven een beetje wit)

Als ze gaar zijn laat je de koekjes afkoelen op een rooster.

Maak intussen het glazuur:

Smelt 25 gram boter in een bakje
Doe er 4 eetlepels water bij
roer er beetje bij beetje de 350 gram poedersuiker doorheen.

Smeer het glazuur over de koekjes en strooi de nougatines over de
koekjes heen.

bewaar de koekjes in een afsluitbare bak (of emmer) die je eers bekleed
met foliepapier en een plastic pedaalemmerzak

komt zsm

Het deeg is een soort basisdeeg.
Dut kan je zelf naar smaak varieren (bijv ipv hazelnoten amandelen erin doen, of rozijnene etc)
en de afwerking kan je ook me evarieren, bijvoorbeeld bolletjes maken met in het midden sjam en omheen cocos.

etc. ik zou zeggen gebruik je fantasie!

Comments (28)

  1. posted by saadia29 on 30-10-2005

    Zien er leuk uit! Ben benieuwd naar het recept:)

  2. posted by sihamkleuter on 30-10-2005

    ik heb net alles zitten typen, en opeens verdijwnt het :moe:
    ik probeer het morgen weer

  3. posted by Nacira on 30-10-2005

    Ziet er lekker uit! ik heb dat ook vaak, het is denk ik handig om het voor de zekerheid ook op een worddoc. te typen.

  4. posted by sofia on 30-10-2005

    sihamkleuter ik vroeg me af wat is dat voor een soort molentje…en moet je zo iets hebben om die koekjes te maken,ze zien er lekker uit

  5. posted by sihamkleuter on 31-10-2005

    dat is een koeksnijder, die heeft mijn moeder een keer bij een huishoudwinkel geockt (spectra, of hoying) bij bakgerei.
    Je kan er hele mooie koekjes mee uitsnijden (rondjes met tandjes of zoals hier halve maantjes)
    Je kan met een glas ook zelf halve maatjes uitsteken. Of een anderer vrom, wat je zelf wil.

  6. posted by sihamkleuter on 31-10-2005

    he nacira hebben jullie al koekjes gemaakt?

  7. posted by tangia on 31-10-2005

    die wou ik vandaag ook maken.Toevallig.Kheb het recept ook voor me haha

  8. posted by sihamkleuter on 31-10-2005

    He tangia hoe kan dat nou? Ik heb dit recept zelf verzonnen.

  9. posted by moslima on 31-10-2005

    Ze zien er inderdaad heerlijk uit, maar wanneer plaats je het recept?.

  10. posted by saadia29 on 31-10-2005

    haha, SK, blijkbaar is tie toch niet zo origineel hihi

  11. posted by sihamkleuter on 31-10-2005

    zeker is tie origineel:ego:

  12. posted by hamdoulilah on 31-10-2005

    Hallo sihamkleuter
    ik wil insch’allah deze koekjes morgen maken maar ik heb geen hazelnoten thuis weet je of het lekker is met amandelen of rozijnen alvast bedankt groetjes

  13. posted by sihamkleuter on 31-10-2005

    ja hoor meid, je kan het ook met amandelen doen
    eerst ontvellen en dz\n even de maandleen in olie bakken, dat geeft ook een speciale smaak.!

  14. posted by sihamkleuter on 31-10-2005

    of met een handjevol cocos en rozijenen erin, dat is ook lekker.
    Je kan zelf varieren met wat j ehet lekerst vind

  15. posted by Anem on 20-11-2005

    ze zijn lekker, heb ze gemaakt

  16. posted by IJARMOUASSTYLO* on 13-11-2006

    zien er goed uit. πŸ™‚

  17. posted by dalal112 on 09-09-2010

    je had het recept geheim moeten houden πŸ˜›

  18. posted by dalal112 on 09-09-2010

    je had het recept geheim moeten houden πŸ˜›

  19. posted by dalal112 on 09-09-2010

    je had het recept geheim moeten houden πŸ˜›

  20. posted by dalal112 on 09-09-2010

    je had het recept geheim moeten houden πŸ˜›

  21. posted by dalal112 on 09-09-2010

    je had het recept geheim moeten houden πŸ˜›

  22. posted by dalal112 on 09-09-2010

    je had het recept geheim moeten houden πŸ˜›

  23. posted by dalal112 on 09-09-2010

    je had het recept geheim moeten houden πŸ˜›

  24. posted by dalal112 on 09-09-2010

    je had het recept geheim moeten houden πŸ˜›

  25. posted by dalal112 on 09-09-2010

    je had het recept geheim moeten houden πŸ˜›

  26. posted by dalal112 on 09-09-2010

    je had het recept geheim moeten houden πŸ˜›

  27. posted by dalal112 on 09-09-2010

    je had het recept geheim moeten houden πŸ˜›

  28. posted by sadiye on 12-09-2010

    sow veel πŸ˜€

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.