Hazelnoot-jamkoekjes

2006-07-27
  • Servings: 35 stuks

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.6 / 5)

4.6 5 58
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

58 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 ei, gescheiden
    150 gr gemalen hazelnoten
    2 tl citroensap (vers)
    100 gr roomboter
    125-150 gr bloem (hangt van de grote van het ei af)
    75 gr suiker
    Aardbeienjam of andere jam naar keuze

Method

Step 1

Klop de boter met de suiker romig en voeg de eidooier en citroensap toe. Meng dit goed. Doe dan beetje bij beetje bloem erbij tot je een zacht deeg kunt maken dta niet meer aan je handen plakt (niet te lang kneden, gewoon tot het egaal is).
Maak er kleine bolletjes van en rol die eerst door het eiwitten, dan door de gemalen hazelnoten en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Duw met je duim een kuiltje erin en vul die met jam. Bak ze op 180 graden voor 10-12 minuten gaar.

Comments (22)

  1. posted by soulfa on 07-08-2006

    He ellouisa, jij bent hier echt de koekjes prinses. Bedankt voor het recept ik ga deze zeker maken.

  2. posted by asi on 12-09-2006

    Heey ik ga die koekjes zeker maken op het suikerfeest hopelijk lukt het me en is het lkkr enne dan hoor je wel van mij ..!! en tenslotte alles wat ik tot nu toe heb gemaakt van jou waren allemaal goed gelukt en lekker.
    Groetjes x x x Asi

  3. posted by asi on 12-09-2006

    en sorry voor een vraagje.hoe bedol je hangt van de grote van het ei af.

  4. posted by ellouisa on 14-09-2006

    bedankt dames! Nou als je een groot ei hebt, hoef je er minder bloem bij te doen om een deeg te krijgen. Heb je een klein ei dan moet er wat meer bloem bij om een deeg te krijgen.

  5. posted by sallywoman on 19-10-2006

    Ik heb ze gemaakt vandaag ze waren heerlijk πŸ™‚

  6. posted by sallywoman on 19-10-2006

    Ik heb ze gemaakt vandaag ze waren heerlijk πŸ™‚

  7. posted by sallywoman on 19-10-2006

    Ik heb ze gemaakt vandaag ze waren heerlijk πŸ™‚

  8. posted by ellouisa on 20-10-2006

    leuk om te horen sallywoman!! xxx

  9. posted by sami on 22-10-2006

    hoi ellouis hoe gaat ie.nou ik heb ze gemaakt ze waaren lekker en ik heb in plaats van hazelnoot amandelen gebruikt herlijk.

  10. posted by ellouisa on 22-10-2006

    leuk om te horen sami!! Amandelen kan idd ook πŸ™‚

  11. posted by asma29 on 02-11-2006

    deze heb ik ook gemaakt ellouisa en ze warren ook lekker en gelukt ook makklek om te maken,heey ellouisa probeer iets makklek koest niet veel tijd.en bedank meid,

  12. posted by ellouisa on 04-11-2006

    bedankt lieverd! JA ik hou daar ook van, makkelijk, snel en lekker πŸ™‚

  13. posted by superkok on 17-12-2007

    ik heb ze gemaakt ze zijn mislukt
    heel groot en heel weinig jam.
    jam is gesmolten.
    weet je hoe dat kom?? graag antwoord

  14. posted by Samira82 on 17-12-2007

    Misschien word jouw oven heter bij 180 graden ?
    Er staat bij dat je er 35 stuks van kan maken dus als ze te groot zijn hoeveel had jij er dan gemaakt ?

  15. posted by superkok on 21-12-2007

    nou ik weet het niet meer egt niet meer ik denk ietsjes minder

  16. posted by taroudant on 02-11-2008

    ziet er heerlijk uit ga het snel proberen! thanks

  17. posted by sadiye on 23-11-2008

    hmmm heerlijk ga ik zeker maken

  18. posted by sadiye on 24-11-2008

    ik ben deze nu aan het maken πŸ˜€

  19. posted by sadiye on 24-11-2008

    hij zit in de oven πŸ˜€

  20. posted by sadiye on 24-11-2008

    sooooooooo superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr smaakt echt lekker,hij is ook gelijk gelukt is precies hetzelfde op de foto πŸ˜€ echt uitprobern dames is verrukkelijk..ellouisa bedankt voor het receptje.

  21. posted by koken20 on 02-07-2009

    ik heb ze ook gemaakt maar er kwamen geen 35stuks uit,maar ze zijn wel LEKKER geworden bedankt vor het recept

  22. posted by soeadm on 14-09-2009

    Een vraagje, moeten de hazelnoten ontveld zijn,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.