Hartige broodjes met gehaktvulling heerlijk zacht en luchtig

2017-12-28
  • Yield: 12 grote of 24 kleine broodjes
  • Cook Time: 15m

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

Deze hartige broodjes met gehaktvulling maakte ik jaren geleden voor het eerst naar een recept van een lid van marokko nl. Ze staan hier regelmatig op tafel, in de ramadan, maar ook als ik mensen voor de lunch krijg of voor onderweg op vakantie. Ze zijn heerlijk zacht en luchtig met een hartige vulling van gehakt, tomaat en kruiden. Dit recept is voor 12 grote of 24 kleine broodjes.

Ingredients

  • Ingrediënten voor het deeg:
  • - 1 1/2 thl gedroogde gist (1 zakje)
  • - 30 g boter
  • - 500 g bloem
  • - 2 thl bruchetta kruiden (xenos) of Italiaanse kruiden
  • - Zout
  • - 1 eetl suiker
  • - 320 ml lauwe melk (kan meer of minder zijn, je kan ook water nemen ipv melk)
  • Vulling:
  • - 300 g gehakt
  • - 1 fijngesnipperde ui
  • - Peterselie fijngesneden
  • - Zout
  • - peper
  • - paprikapoeder
  • - Geraspte kaas
  • - Een paar eetl pastasaus uit een pak of pot
  • - 1 teentje knoflook, fijn geperst
  • Extra:
  • - Geraspte kaas
  • 2 eidooiers, losgeklopt met een paar druppels water

Method

Step 1

Bak de ui met het gehakt en de kruiden en laat het goed afkoelen.

Step 2

Kneed een soepel deeg van alle ingredienten voor het deeg en laat het 45-60 min rijzen in de oven.

PS: Ik zet de oven op 100 graden voor een paar minuten en dan zet ik hem uit. Deeg erin en de eerste keer 1 uur rijzen.

Step 3

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot een dunne lap.

Bestrijk de lap met de pastasaus en verdeel het gehaktmengsel erover, bestrooi evt. met de geraspte kaas. Rol de deeglap op tot een rol en snij het in 1 cm dikke plakken. Laat het nog 30-45 min rijzen.

Step 4

Bestrijk met eidooier en bestrooi evt. met wat geraspte kaas en bak de broodjes op 200 graden voor ongeveer 15 min.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.