Harcha

2005-10-28
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.1 / 5)

4.1 5 63
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

63 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 400 gram fijne/groffe griesmeel
    * theelepel zout
    * 50 gram suiker
    * 150 gram echte boter
    * glas water
    * 1 theelepel bakpoeder

Method

Step 1

De griesmeel, het zout, bakpoeder en de suiker mengen in een grote kom. Laat daarna de boter opnemen door het geheel. Meng het geheel goed. Kneed het door steeds een beetje van het water toevoegen tot een gelijkmatige soepele deeg. Maak van het deeg kleine bolletjes, maak ze plat en maak er mooie rondjes van (1 cm dikte).

Laat de rondjes één voor één bakken in een koekenpan op zacht vuur aan beide kanten (5/10 minuten).

Comments (18)

  1. posted by zaja on 29-10-2005

    ziet er schattig uit

  2. posted by miss_cuisine on 20-11-2005

    ZIET ER GOED UIT;)

  3. posted by mia1981 on 23-01-2006

    hey heb ze gemaakt ze waren heel lekker nogmaals bedankt voor je recept 😉

  4. posted by Marisah on 27-03-2006

    is dat een theeglas of limonadeglas?

  5. posted by ellouisa on 28-03-2006

    Je kan gewoon het beste water beetje bij beetje toevoegen tot je een mooi deeg krijgt (denk ik)

  6. posted by asi on 14-04-2006

    Heey het zit er heerlijk uit k zal het zeker een keer proberen!

  7. posted by asi on 26-04-2006

    Heeey het ziet er heerlijk uit!!

  8. posted by Nadia005 on 07-04-2007

    moet de boter gesmolten zijn ik denk van niet maar twijfel

  9. posted by sjaahida on 08-04-2007

    ik heb de boter op kamertemperatuur gebruikt en ze zijn goed gelukt ik was alleen beetje uitgeschoten met de suiker dus ze zijn behoorlijk zoet . maar wel lekker 😉 thanx voor het recept

  10. posted by kauthar on 16-07-2007

    hehe wou altijd al een recept voor harcha!! ik kan het namelijk niet maken maar mijn man vind het heerlijk!! dank u wel

  11. posted by prinses on 09-10-2008

    Ik heb ze gemaakt ze waren gelukt en erg kekker .Bedankt voor het recept.

  12. posted by keukenprinses 2 on 05-11-2008

    ik heb ze gemaakt en ze waren lekker. alleen heb ik te veel boter gebruikt, waardoor ze te vettig waren.

  13. posted by NoraBenzian on 01-02-2009

    heerlijk en makkelijk…precies wat voor mij…..bedankt voor het recept..

  14. posted by nadia23 on 27-02-2009

    bak je ze in olie?
    want mijn mama doet ze in een droge ronde pan weet je wel, die ene die zwaar is..weet even niet meer hoe zo’n ding heet.

  15. posted by Queen Latifah on 19-09-2009

    Nee hoor gewoon droge koekepan. En boter is wel gesmolten!!!!

  16. posted by selwa29 on 01-01-2011

    ik heb ze eergisteren gemaakt en ze waren overheerlijk en dat vonden mijn kids ook. mmmmlekker met muntthee. groetjes

  17. posted by fatima_z on 01-04-2012

    Wat waren ze makkelijk te bereiden en ze hebben heerlijk gesmaakt. Ik vond dat het wel alleen wat lang duurde op het vuur. Misschien de volgende in een wat grote koekenpan. dan kun je er meerdere tegelijkertijd klaar maken.

  18. posted by saartjuh71 on 11-08-2012

    ik heb het geprobeerd en hij was heerlijk dankje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.