Goulash een heerlijk Hongaars nationaal winters gerecht

2018-01-18
  • Servings: 4 personen
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 1:30 h
  • Ready In: 1:40 h

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Gisteren maakte ik Hongaarse Goulash, een stoofgerecht met rundvlees, paprika en aardappel. Je eet het met rijst en het is een echt winters gerecht. Had het al jaren niet meer gemaakt en was het recept ook kwijt geraakt, dus nu een ander recept geprobeerd van Doortjes keuken. Heb de hoeveelheden wel wat aangepast. Het was weer heerlijk en had genoeg voor gisteren en vandaag. Gebruik goed rundvlees dat geschikt is om te stoven en neem je tijd om het op laag vuur te laten pruttelen, zodat je lekker zacht en mals vlees krijgt.

Ingredients

  • - 500 gr rundvlees
  • - 2 el bloem
  • - 2 uien, gesnipperd
  • - 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • - Zout en zwarte peper
  • - 1. 5 tl Paprikapoeder
  • - 1/2 tl tijm
  • - 1 laurierblaadje
  • - 1 blik tomaten
  • - 1 bouillonblokje rund
  • - 2 rode puntpaprika's in blokjes
  • - 3 aardappels in blokjes

Method

Step 1

Snijd het vlees in blokjes en meng met de bloem. Verhit wat olie of boter in een grote pan en bak het vlees hierin rondom bruin. Voeg de uien en knoflook toe en laat even fruiten tot de uien zacht zijn. Doe dan de kruiden erbij en het blik tomaten. Voeg het bouillonblokje en laurierblaadjes toe en 150 ml kokend water. Breng aan de kook en laat dan op laag vuur stoven voor zeker 1.5 uur. Doe dan de paprika en aardappels erbij en laat die gaar worden in ongeveer een half uur. Serveer met rijst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.