Gezonde gegrilde kip gegarneerd met gesmolten mozzarella

2018-01-25
  • Yield: 4
  • Cook Time: 8m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Kumpir van zoete aardappel

    Kumpir van zoete aardappel

Makkelijke gezonde gegrilde kip margherita gegarneerd met gesmolten mozzarella, pesto, en tomaten basilicum.

Ingredients

  • - 4 stuks kipfilet, pletten tot ongeveer 2,5 cm dikte
  • - Zout & zwarte peper naar smaak
  • - 2 el olijfolie
  • - 1 tl knoflookpoeder
  • - 1 tl Italiaanse kruiden of ½ tl gedroogde oregano, ¼ tl gedroogde basilicum en ¼ tl gedroogde tijm
  • - 4 stuks mozzarella
  • - 75 gram pesto
  • - 150 gram cherry tomaten, gesneden door de helft
  • - 1 el citroensap
  • - 1 handvol basilicum fijn snijden

Method

Step 1

Stop in een grote kom de kipfilet, voeg vervolgens zout, peper, olijfolie, knoflookpoeder en Italiaans kruiden toe en meng dit goed door.

Step 2

Grill de kipfilet aan beide kanten voor ongeveer 6-8 minuten op een middelhoge vuur. Vervolgens plaats je op elke kipfilet een stuk mozzarella. Dit laat je ongeveer een minuut of twee koken totdat de mozzarella gesmolten is.

Step 3

Meng de cherry tomaatjes, citroensap en basilicum samen.

Plaats boven elke kipfilet ongeveer 3 eetlepels pesto, de tomaatjes en wat zwarte peper. Bon Appetit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.