Gevulde aardappelballetjes met gehakt

2005-10-30
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mijn Bamischijfjes zonder e-nummers met veel groenten

    Mijn Bamischijfjes zonder e-nummers met veel groenten

  • Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

    Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

  • Een geweldig goed Hollands oliebollenrecept

    Een geweldig goed Hollands oliebollenrecept

  • Ingelegde citroenen

    Ingelegde citroenen

  • Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

    Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Dit heb je ervoor nodig:
    1/2 ui;
    1 teentje knoflook;
    8 takjes verse koriander,
    300 gram runder/lamsgehakt;
    2 eetlepels olie;
    2 theelepels paprikapoeder;
    1 theelepel gemalen komijn;
    zout en zwarte peper naar smaak;
    6 eetlepels tarwebloem;
    1 kilo aardappelen, gekookt en fijngestampt;
    3 eieren; olie.

Method

Step 1

Zo maak je het;

* Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de koriander fijn;
* Meng het gehakt met de twee eetlepels olie, uit, knoflook, koriander, paprikapoeder, gemalen komijn, zout en zwarte peper en braad het in een ruime pan aan;
* Roer vervolgens 2 eetlepels bloem, zout en zwarte peper door de gepureerde aardappelen en vorm balletjes zo groot als een walnoot. Druk een kuiltje in de balletjes en vul die holte met het gehaktmengsel. Druk de balletjes dicht, zodat het vulsel niet meer zichtbaar is;
* Roer de eieren los in een kom en doe de rest van de bloem op een bord;
* Rol de balletjes eerst door de bloem en vervolgens door de losgeklopte eieren;
* Bak de balletjes in de hete olie goudbruin.

Comments (10)

  1. posted by Marisah on 31-10-2005

    oeh klinkt lekker als snack!

  2. posted by IngridSaida on 31-10-2005

    Kan ook…..

  3. posted by soulfa on 02-11-2005

    yammie

  4. posted by karima on 13-11-2005

    Hmmmmm….ziet er smakelijk uit;)

  5. posted by maya27 on 07-08-2006

    haai ziet er lekker uit. maar een vraag gaan ze nniet uitzetten in de olie? en welke aardappels gebruik je neem aan niet de kruimmelige versie. thankss

  6. posted by maya27 on 07-08-2006

    haai ziet er lekker uit. maar een vraag gaan ze nniet uitzetten in de olie? en welke aardappels gebruik je neem aan niet de kruimmelige versie. thankss

  7. posted by maya27 on 07-08-2006

    haai ziet er lekker uit. maar een vraag gaan ze nniet uitzetten in de olie? en welke aardappels gebruik je neem aan niet de kruimmelige versie. thankss

  8. posted by missbatata on 02-10-2006

    Kan er ook paneermeel omheen
    zodat het krokant komt

  9. posted by Juffie on 05-10-2006

    het komt krokant, maar meid, Thanks, ik heb mijn schoonouders geimponeerd hahaha

  10. posted by SalimaL22 on 13-01-2009

    mmmm , ziet er lekker uit.!
    Ik weet wat we vanavond gaan eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.