Gehakt-courgetteschotel met mais
2010-07-08- Cuisine: Nederlandse
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Simpel
-
Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 45m
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
energie
p.p 425 Kcal -
Vet
27 g -
Eiwitten
27g -
koolhydraten
20 g
Ingredients
- 500 g gehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1blikje maiskorrels
- 1 courgette in reepjes
- 1 bakje champions(250 g), in plakjes
- 2 el ketchup
- 3 el ketjap manis
- 2 zakjes aardappelpuree
- ovenschaal(20x30 cm)
Method
Step 1
Verwarm de oven voor op 190 graden. Verhit een koekenpan en bak het gehakt 2 min mee. Voeg de mais, courgette en champions toe en bak 5 min.
Breng op smaak met de ketchup, ketjap manis en peper en zout. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal.
Step 2
bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de puree over het gehakt mengsel.
Step 3
Bak de schaal in het midden van de oven 20 min.
Je kunt de ovenschaal 1 dag van tevoren bereiden tot aan stap 3. Bewaar
afgedekt in de koelkast.Volg op de dag van serveren stap 3.
Tip: Voor een extra krokant en smaakvol laagje bestrooi ik de ovenschotel voor het bakken soms met 3 el paneermeel en 75 g kaas.
posted by saartje2009 on 08-07-2010
Ik Heb Mijn Succesnummers in de keuken !
Hopelijk vinde jullie het lekker
Groeten Saartje 2009