Gado gado

2015-01-12
  • Servings: 1
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 50m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2.7 / 5)

2.7 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

(Indonesisch: Gado-gado) is een Indonesisch groentegerecht, dat in Nederland en Suriname vooral bekend is als gerecht van het Chinees-Indisch restaurant. In die hoedanigheid is het een mix van groenten met gebakken ei, een schep pindasaus en gekruimelde kroepoek. Het wordt geserveerd met witte rijst of lontong. Gadogado is geschikt voor vegetariërs indien de kroepoek achterwege wordt gelaten of vervangen door emping (kroepoek van de melinjonoot), het is goedkoop en snel te bereiden.

Ingredients

  • - Faja Lobi Gado Gado Saus  (bij de toko of satésaus)
    - 250 gram taugé
    - water
    - 300 gram witte kool
    - 5 eieren (hardgekookt)
    - 1 rode ui
    - 250 gram Kousenband of sperziebonen

Method

Step 1

De kousenband in lengte van 4-5 cm snijden en de kool in lengte van 4-6 cm grof snijden; alle groenten apart houden, goed wassen en ze vervolgens apart èèn voor èèn in ruim water als volgt opkoken:

- kool : 3-4 minuten
- kousenband : 2 minuten
- taugé : 1 minuut

Na het opkoken van elke groente, die uit het water halen en goed uitlekken. 

Maak kleine porties van een mix van deze groenten; garneer met de hardgekookte eieren en met rode uien (in ringen gesneden)

Serveertip:
Serveren met de Gado Gado Saus.

Variatietip:
Garneer dit gerecht eens met gefrituurde tempe of tahoe.

Lekker met blokjes kleefrijst

foto: greatbodyskin

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.