Elfekkas

2006-03-21
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 3 eieren
    kleine soepkom suiker ongeveer 150 gram
    halve theeglas olie
    halve theeglas mazhar
    1 bakpoeder
    halve kom grof gehakte amandelen met schil
    halve theeglas zenzlen,sesamzaad (of meer)
    1 eetlepel Nefe3, venkelzaad
    1 eetlepel Habat Elglouwa, anijs
    1 theelepel kaneel
    klein beetje zout
    meel

Method

Step 1

  1. eieren met suiker vemengen.
  2. olie toeveogen
  3. mazher
  4. zenzlen, sesamzaad, venkelzaad(gemalen of heel) en de anijs, kaneel
  5. amandelen
  6. bakpoeder
  7. meel, en klein beetje zout.
  8. Meel netzolang toevoegen tot je een mooi zacht deeg hebt.
  • Oven voor verwarmen op 175 graden
  • Van het deeg staven maken en een paar keer rollen.
  • Staven met ruime afstand van elkaar op je bakplaat leggen, wel op bakpapier.
  • In de oven voor ongeveer 20 minuten.
  • Daarna in schuine plakjes snijden, wel geod de zijkanten vasthouden, want het kruimelt een beetje.
  • OP de platte kant leggen en weer terug in de oven tot ze mooi bruin zijn.

Comments (6)

  1. posted by zahira on 21-03-2006

    Ik heb ze vandaag gemaakt en ze zijn heerlijk, bedankt voor het recept!!

  2. posted by MADAME CUISINE on 22-03-2006

    Graag gedaan Zahira1
    P.s.: ik ben mmu2 van marokko.nl

  3. posted by sadiye on 02-12-2008

    heb je ook van de koekjes die aan de voorkant staan?

  4. posted by amiena on 22-04-2009

    je kan er ook rozijnen bij doen,voor de mensen die dat lusten,is heerlijk,echt een aanrader……..

  5. posted by sadiye on 23-04-2009

    madam cuisine heb jij ook het recept van de witte koekjes aan de voorkant?

  6. posted by sadiye on 03-09-2009

    🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.