Dziria

2005-10-28
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 10
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

10 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Het deeg:
    * 1 kilogram meel
    * 250 gram gesmolten margarine
    * oranjebloesemwater
    * 1 zakje vanillesuiker
    Vulling:
    * 1 kilogram amandelen en 700 gram suiker (samen gemaald)
    * sap van 3 citroenen
    * 1 zakje vanillesuiker
    * 5/7 eieren
    * honing
    * hele amandelen

Method

Step 1

Meng in een kom het meel, de gesmolten margarine en vanillesuiker. Met een glas water en oranjebloesemwater verkrijg een gladde deeg. Laat het rusten.

Intussen bereidt de vulling voor, door de amandel/suikermengsel te mengen met de citroensap, vanillesuiker en de eieren. Vorm van dit mengsel kleine bolletjes en leg ze even weg.
Rol het deeg uit op een bestoven werkplek. Snijd kleine cirkels uit het deeg (met behulp van een koekvorm). Zet een bolletje vulling op elke cirkel en maak er een buideltje van met de hand en snijd met behulp van een mes er plooien in (soort bloemetje van maken). Bedek het eventueel met een amandel.

Leg de koekjes op een besmeerde en met meel bestoven bakplaat. Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven en laat ongeveer 20 minuten bakken totdat de koekjes lichtbruin zijn verkleurd.

Haal ze uit de oven en doop ze eventueel in de honing, om ze daarna in een vormpje te zetten.

Comments (10)

  1. posted by tangia on 28-10-2005

    hoeveel oranjebloesem water heb je gebruikt???

  2. posted by Samyrah on 28-10-2005

    Tot het deeg soepel is zegt mijn vriendin, ik heb het recept nog niet geprobeerd maar wou ze hier neerzetten zodat we wat inspiratie hebben voor L’ied.
    Dus het moet soepel genoeg zijn om het te kunnen uitrollen.

  3. posted by beni_alhoceima on 28-10-2005

    heb je geen fotos va bereiding?/?

  4. posted by Samyrah on 30-10-2005

    Neen jammer genoeg niet maar zo moeilijk zijn deze koekjes niet hoor, ik heb de werkwijze zo goed mogelijk beschreven….
    Succes

  5. posted by sihamkleuter on 30-10-2005

    deze bfoto’s komen toch uit een boek als ik me niet vergis?

  6. posted by Samyrah on 30-10-2005

    Ik heb deze recepten doorgekregen van een vriendin die ze allemaal heeft geprobeerd, zelf heb ik nog geen tijd gehad, werk enzo, maar aangezien L’ied eraankomt wou ik ze toch hier neerpennen.

  7. posted by beni_alhoceima on 30-10-2005

    wil je de fotos bi plaatsen van de bereiding
    alvast bedankt

  8. posted by siham103 on 09-09-2008

    ze zien der wel lekker uit

  9. posted by sadiye on 12-10-2008

    so lekker

  10. posted by fdhdfhfgh on 02-12-2008

    amandelen zonder schil malen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.