Doradovis uit de oven in een garnalensaus

2011-09-07
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.9 / 5)

3.9 5 24
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

24 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Visschotel
    - 1 doradovis van 1 kilo (doradovis is heerlijk, bij de viswinkel kan je vragen naar vis voor in de oven, wel met wit vlees.
    - 250 g calamares
    - 350 g garnalen
    - haf bosje  Kasbour (koriander)
    - half bosje me3dnous (peterselie)
    - 3 uien.
    - 2 theelepels paprikapoeder
    - 2 theelepels komijn
    - 2 theelepels peper
    - 2 theelepels gember
    - zout
    - saffraan
    - visbouillon

Method

Step 1

De vis schoonmaken.

Kesbour en mehdnouz hakken, 1 grote ui  fijnhakken, niet te fijn

- 1 theelepel peper
- 1 theelepel gember
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout
- saffraan
- olie.

Alles in een teiltje doen en de vis hiermee insmeren, dan de vis in dat teiltje laten marineren.

Saus:

2-3 Uien, Snipperen (NIET TE FIJN), in een pannetje beetje bakken in olijfolie,  dan 3-4 geschilde en in stukjes gesneden tomaten erbij. Beetje kesbour en mehdnouz erbij.

- theelepel peper
- theelepel komijn
- theelepel gember
- theelepel paprikapoeder
- zout, niet teveel
als laatste vis knorr (hoeft niet, alleen als je er van houdt.),  dit laat je 10-15 min zachtjes koken.

De laatste 5 min doe je de gepelde en gewassen garnalen erbij.

De calamari (inktvisringen) die moet je een nacht van te voren weken in melk, dan worden ze niet taai als je ze gaat bakken).

Je bekleedt een ovenplaat met aluminiumfolie en daarbovenop bakpapier. Hier leg je de vissen en die dek je af met aluminiumfolie.



Verwarm de oven voor op 250 graden. Zet de vis in de oven de zet de oven lager 200 graden.

Laat de calamares uitlekken, bestrooi met zout en haal deze door een beetje meel. Bak deze om en om in 5 minuten gaar. Bak ook een paar garnalen op deze manier.

De gebakken calamares doe je op de rand van het bord, en de garnalen gooi je over de vis heen. Leg de vissen op een langwerpig bord, de kop van de ene vis naar de staart van de andere toe.

Warm de saus op en giet die naast de vis.

Ik heb dit vorige week gemaakt. Sihmkleuter plaatst de foto’s vanavond. Ik had geen calamares in huis, de foto is zonder calamares en paprika. Het is Ramadan , we zaten zonder al helemaal vol……

Comments (19)

  1. posted by ceuta on 17-10-2005

    Heerlijkk ik mak die ook vaak heb ook ergens geplaats hier met foto..

  2. posted by ellouisa on 17-10-2005

    Wauw dit ziet er echt heerlijk uit!

  3. posted by soulfa on 18-10-2005

    lekker

  4. posted by Nacira on 18-10-2005

    hmmm komt me bekend voor :-), en meiden het is inderdaad errug lekker, zeker het proberen waard!

  5. posted by MADAME CUISINE on 18-10-2005

    Jij bent bevooroordeeld, want jij hebt er van gegeten..
    Kus van mij.
    Jouw recepten maken mij gek in deze ramadan, haram 3aliek!

  6. posted by Nacira on 18-10-2005

    hahahahah nou meid ik kan het je in ieder geval niet nadoen al die recepten die jij kan maken, de mijne zijn daarbij vergeleken helemaal niks 🙂

  7. posted by sihamkleuter on 18-10-2005

    nou nacira jij hebt echt originele
    he verget niet jullie ovehheerlijke koekjes te plaasten he!

  8. posted by Nacira on 20-10-2005

    Thanks jij ook, vooral jou mie hmmmmmmmm
    Inshallah, ik heb dan vrij dus kan ik alles fotograveren en uiteraard ook zelf iets maken 🙂 en

  9. posted by hajar_Berkania on 20-10-2005

    Hallo allemaal! Ik ben hier nieuw. En ik ga deze recept ook proberen.

  10. posted by chefkokkin on 20-10-2005

    Ziet er lekker uit, dit is mijn lievelings recept!

  11. posted by Oem Abdurrahman on 11-04-2006

    mmmmmmmmmmm heb em gister gemaakt was heerlijk masallah me man vond em ook top, bedankt voor je lekkere recept!!

  12. posted by Boug85 on 07-10-2006

    Moet je alles dubbel kruiden of lees ik het verkeerd?

    Eerst de vis dus marineren met alle kruiden en daarna moet je de saus maken en weer alles kruiden (behalve de vis)

    Klopt dit?

  13. posted by MADAME CUISINE on 07-10-2006

    Je moet een aparte marinade voor de vis maken, en een aparte saus in de pan.

  14. posted by Fikria on 14-10-2008

    MC, hoe lang doe jij de vis in de oven en op hoeveel graden. Heb het een keer gemaakt, maar toen de vis wat kouder werd, werd de buitenkant best hard. Misschien te lang in de oven???
    Wil het nog een keer gaan maken namelijk, want voor de rest een heerlijk gerecht.

  15. posted by Fikria on 15-10-2008

    Dames, weten jullie toevallig het antwoord op mijn bovenstaande vraag? Alvast bedankt!

  16. posted by sara38 on 20-10-2008

    ik heb het uitgeprobeerd . mijn man vond het heerlijk .ik was wel bang dat het ging aan branden . hoeveel water heb je nodig in het geheel.

  17. posted by oegtlillah on 29-10-2008

    selamoe alaikom was lekker alleen volgens mij iets telang in de oven want was moeilijk om op het bord te krijgen ;-). zazaakillahoe ghairan voor het recept

  18. posted by oegtlillah on 29-10-2008

    fikria
    hierboven staat “Verwarm de oven voor op 250 graden.
    Zet de vis in de oven de zet de oven lager 200 graden”

    ik heb het een uur gedaan, was te lang dus zou half uurt tot max driekwart uur doen

  19. posted by mozhima1 on 07-12-2008

    Dit is echt van mijn favo. gerechten, heeerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.