Donuts bestrooid met poedersuiker

2005-10-06
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 32
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

32 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Ja
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee

Donuts zijn zoete, gefrituurde broodjes met een gat in het midden. Ze kunnen worden gevuld met een beetje jam, chocolade of iets anders, bedekt met een laagje glazuur of bestrooid met poedersuiker zoals deze variant.

Ingredients

  • - 1 glas warme melk
  • - 1 glas suiker
  • - 1 glas olie
  • - 1 bakpoeder
  • - 1 zakje gedroogde gist
  • - eieren
  • - 1 kilo meel
  • - 1 vanillesuiker
  • - 1 liter zonnebloemolie

Method

Step 1

Doe de meel in een grote kom en maak in het midden een kuiltje, daar doe je de suiker, olie, bakpoeder, gist, 4 eieren, vanillesuiker, de olie en als laatste de warme melk in, dan kneed je het tot een zachte deeg.

Step 2

Vervolgens maak je er kleine balletjes van en gebruik je de deegroller om het deeg plat te rollen (niet te dun). Daarna neem je een koffie glas met een breed uiteinde om een ronde vorm ui te snijden. Je krijgt een mooie rondje, vervolgens neem je een schone flessen dop en maak je midden in het ronde deeg weer een kleine rondje dan plaatsje de donut op een bord die met meel is bestrooit en bedek je ze met een theedoek en laat je ze een 30 minuten rijzen.

Step 3

Daarna bak je ze af in zonnebloem olie tot ze goudbruin zijn, vervolgens poedersuiker er overheen en eet smakelijk!

Andere donuts recepten:

Mini donuts

Donuts 2

Donuts 3

Donuts 4

Donuts 5

Amerikaanse donuts

 

 

Comments (59)

  1. posted by sihamkleuter on 07-10-2005

    mhmm lekker ik ga het uitproberen.

    een vraagje dat zakje gedroogde gist, is toch die groene uit de suppermarkt? (7 gram?)

  2. posted by Shnieula on 07-10-2005

    Mijn zusje heeft het gister gemaakt. lekker!

  3. posted by sihamkleuter on 07-10-2005

    weet je welke soort gist erin moet?

  4. posted by oembibi on 07-10-2005

    dat wil ik ook we leven weten,welk gist erin moet

  5. posted by soulfa on 07-10-2005

    Ik heb verschillende soorten donuts uitgeprobeerd, maar nooit worden net als die van de bakker.

  6. posted by chefkokkin on 07-10-2005

    asalam dames!

    Er moet een zakje gedroogde gist in uit de supermarkt van 7 gram

  7. posted by sihamkleuter on 07-10-2005

    okee dan dat zijn die groene zakjes van dr oetker ind e supermarkt bedankt!

  8. posted by Zsabrina on 07-10-2005

    ziet er echt heeeerlijk uit,ga ik vanavond maken insha allah..

  9. posted by rabia78 on 07-10-2005

    is het een glas van 250 ml? dus een theeglas met oortje?

  10. posted by miss france on 07-10-2005

    mmm ik ga het morgen incha Allah uitproberen

  11. posted by 2916Smahane on 07-10-2005

    hoi keukenprinses, ik heb een vraagje over donuts. Ik heb heel vaak dat als ik donuts maak dat ze teveel olie opzuigen(te vet worden dus) hoe komt dit en hoe kan ik dit voorkomen? alvast bedankt,

    groetjes Smahane

  12. posted by chefkokkin on 07-10-2005

    asalam

    ja een glas met oortje is ook goed.
    Als ik deze donuts maak dan zuigen ze helemaal geen olie op dus dit moet je echt proberen!

  13. posted by bolletje on 08-10-2005

    hoi hoi,

    hoeveel olie gaat er nou in? toch niet een heel liter??

  14. posted by Shnieula on 08-10-2005

    Er staat 1 glas olie!

  15. posted by soulfa on 08-10-2005

    Ik ga er zo aan beginnen.

  16. posted by chefkokkin on 08-10-2005

    asalam

    Nee je bakt ze in olie je hoeft natuurlijk niet een hele liter te gebruiken, maar ik gaf maar 1 liter aan voor het geval dat iemand er meer wil maken.
    shnieula klopt 1 glas olie je kan daarvoor een een volle thee glas gebruiken van die grote of een halve limonade glas of een kleine koffie glas met oortjes dus hoe je het maar wil!
    succes

  17. posted by miss france on 08-10-2005

    Ik heb ze net gemaakt, en ze zien er helemaal ,niet uit zoals de foto helaas…

  18. posted by miss france on 08-10-2005

    soulfa hoe zien ze er uit bij jou???

  19. posted by soulfa on 08-10-2005

    Ik ben nog niet klaar, ze zijn nog aan het rijzen. M.nl doet het niet, echt balen.

  20. posted by miss france on 08-10-2005

    klopt, hij doet het niet, ik wou nog el koran opzetten, maar helaas…laat me effe weten hoe ze er bij jou uit zien oke..

  21. posted by soulfa on 08-10-2005

    Is goed, ik ga ze zo bakken. Vanavond weet ik pas hoe ze smaken.

  22. posted by miss france on 08-10-2005

    oke, en laat me wel eerder weten hoe ze eruit zien oke

  23. posted by sihamkleuter on 08-10-2005

    moet het vuur hoog staan tijdens hetbakken of middelhoog?

    missfrance: wat is er dan anders aan de jouwe?

  24. posted by miss france on 08-10-2005

    ze zijn niet zacht en als je ze zon mooi kleurtje geeft als hier boven dan zit er van binnen nog deeg…:huil:
    en mijn man pest mij de hele tijd, hij zegt zo die lijken echt op die van de winkel heeey…

  25. posted by miss france on 08-10-2005

    dit maak ik nooit meeeeer!!!heb ook nog eens mijn hand verbrand…echt een reecept die gewoon niet klopt..

  26. posted by etertje on 08-10-2005

    Miss France, Koran kun je ook op http://www.al-islaam.com beluisteren. Door daar naar mediatheek te gaan en dan te klikken op Qoran. Maar ik maak sowieso nooit meer deze donuts want ik heb het ooit eens geprobeerd (niet dit recept hoor) en het was zwaar mislukt. Durf het geen tweede keer aan. Misschien heb je toch iets verkeerds gedaan of iets v het recept niet opgevolgd?

  27. posted by miss_rif22 on 08-10-2005

    ja als ik donuts maak dan verbrand ik ook altijd!!!

    ik denk dat je de vuur te hoog hebt staan dat ze daarom ook niet gaar binnen zijn!

  28. posted by miss france on 08-10-2005

    nee ik heb juist het vuur op zijn laagst gezet..en ik heb echt alles stap voor stap gevolgd…
    bedankt etertje voor de site…
    maar vind ze er niet eens lekker uitzien, laatstaan dat ik ze ga opeten of meenemen naar mijn schoonouders ik schaam me dood, om met zon bord mislukte ze3ma donuts aan te komen…ik ben gelijk depri, want heb echt heel lang voor in de keuken gestaan..:huil:

  29. posted by etertje on 08-10-2005

    Hey MissFrance, al doende leert men.. Dus wees vooral niet verdrietig. Maak snel iets makkelijks en iets wat je al kent klaar om mee te nemen naar je schoonouders. En probeer het de volgende keer weer, net zolang tot het lukt. Niet opgeven! Succes.. Ps. iets waar je niet tevreden over bent moet je natuurlijk niet naar je (schoon)ouders meenemen. Dus maak echt snel iets makkelijks klaar. Msemen, zfenz, pannenkoeken, loempia’s of zoiets.

  30. posted by miss france on 08-10-2005

    dat is m nou juist ik heb geen tijd meer, ik moet eerst nog boodschappen doen…dus ik zal met lege handen moeten gaan, misschien ga ik maar gebakjes kopen, beter iets dan niets toch..

  31. posted by etertje on 08-10-2005

    Oh, vervelend.. Ik zou dan lekker een tas vol boodschappen voor ze kopen met allemaal lekkere dingen. Van chips tot koekjes en snoep(jes). Gewoon een tas(je) vol.

  32. posted by miss_rif22 on 08-10-2005

    oh ik had het juist ook zo gehad dat ik het vuur te hoog staan en dat het deeg was binnen!!!

    ewa gebak vinden ze ook wel lkkr de sgoonouders!!
    :haha:

  33. posted by miss france on 08-10-2005

    HAHA IK DENK DAT IK DAT MAAR DOE BEDANKT ETERTJE..

    EN MISS RIFF, BIJ MIJ STOND HET VUUR JUIST HEEL ERG LAAG.. WANEER HEB JIJ ZE GEMAAKT

  34. posted by soulfa on 08-10-2005

    Hoi, ik ben net klaar. Ze zijn goed gelukt. Ze zien er niet uit als de foto, zodra m.nl het doet laat ik je het resultaat zien. Nu afwachten hoe ze smaken.

  35. posted by miss_rif22 on 08-10-2005

    ik kende deze recept al! vandaar dat ik dacht dat het mischien aan het vuur lag!!

  36. posted by Oemzenjabiel on 08-10-2005

    damn! nu hebben jullie me nieuwsgierig gemaakt.. ik heb ze nog nooit gemaakt, omdat alles geheid altijd bij mij mislukt..hih maar nu ga ik t toch proberen.. ik zal alleen de helft van de ingroedienten doen denk ik.. mislukt t dan gaat t naar de vogels..hihi
    Shnieula.. die van je zusje waren echt lekker!! zo zacht en helemaal geen druppeltje olie erin!Mashallah!

  37. posted by chefkokkin on 08-10-2005

    Ik maak deze donuts echt iedere week en bij mij ging het de eeste keer ook niet perfect maar incha Allah lukt het je de volgende keer wel, in iedergeval het recept klopt wel.
    En het voor moet middelhoog niet te hoog anders zijn ze van binnen niet gaar.

  38. posted by chefkokkin on 08-10-2005

    vuur moet middelhoog

  39. posted by miss france on 08-10-2005

    oke chefkokkin, ik heb ze geproeft en ze smaken heerlijk, volgende keer beter.. Agh ja ik wou ze ook zo mooi als hier boven hebben..

  40. posted by sihamkleuter on 09-10-2005

    ik ga ze straks uitproberen insallah, ze zien er in iedere geval mooi uit.

    ik hoop dathet mij ook lukt.

  41. posted by soulfa on 09-10-2005

    Ik denk niet die foto van chefkokkin is.Laat ons weten hoe ze zijn geworden.

  42. posted by sihamkleuter on 09-10-2005

    ik denk wel dat het haar foto is

  43. posted by sihamkleuter on 09-10-2005

    nog 1 vraag hoeveel balletjes komen moet je eruit rollen van 1 kilo meel?

  44. posted by miss france on 09-10-2005

    ik denk ook niet dat die foto hier boven van dit recept is..

  45. posted by oembibi on 09-10-2005

    als het maar smaakt naar echte donuts,foto doet er niet toe…

  46. posted by chefkokkin on 09-10-2005

    Asalam sihamkleuter sorry voor de late reactie maar je kan zelf even kijken hoe groot je de donuts maakt ik zou eerlijk gezegd niet weten heb ze nooit geteld maar maak ze niet te groot (zacht vuurtje)

  47. posted by chefkokkin on 09-10-2005

    hoe langer je ze laat rijzen , ik heb ze vandaag gemaakt en heb ze per ongeluk 2 uur laten rijzen was druk!maar het resultaat was nog beter ze waren luchtiger

  48. posted by MADAME CUISINE on 10-10-2005

    Salaam,

    Ik laat mijn donuts altijd 2 uur rijzen.
    Een half uur is nooit lang genoeg om een mooi luctig resultaat te krijgen.
    Ik zal binnenkort mijn versie van donuts maken en hier plaatsen.
    Ik hou niet van donuts, maar metdat recept vind ikz e wel lekker.

  49. posted by saadia29 on 10-10-2005

    Foto is denk ik niet van chefkokkin zelf.

  50. posted by sihamkleuter on 10-10-2005

    hee saadia we hebben een forum

  51. posted by oembibi on 10-10-2005

    hoe,wat,waar…………… sk

  52. posted by SIHAMKLEUTER on 10-10-2005

    KIJK OP FORUM LINKS IN HET SCHERM BIJ BEGIN PAGINA

  53. posted by oembibi on 11-10-2005

    haal capslock weg!!!!!!!!!!!!!!

  54. posted by MADAME CUISINE on 11-10-2005

    wollah illah.
    In het echt schreeuwt ze ook altijd

  55. posted by islamia23 on 17-10-2005

    haha grapjassen. ik heb die andere recept op deze site geprobeerd, maar die was wel goed alleen, ze proefen niet meer zo luchtig en lekker zacht de volgende dag, ze zijn dan zo snel hard geworden, dat vind ik zo zonde.wat is jullie ervaring hiermee met dit recept??
    zijn ze de volgende dag nog zacht??

  56. posted by sihamkleuter on 17-10-2005

    donuts worden altijd niet lekker devolgedne dag.

  57. posted by chefkokkin on 17-10-2005

    dat klopt de volgende dag zijn ze niet meer te eten daarom maak ik niet al te veel ook al heb ik veel deeg dan gebruik ik het niet helemaal!

  58. posted by Amira_Amira_ on 29-10-2005

    Salam dames,

    Ik heb dit recept laatst ook gemaakt bij mijn ouders, en mijn ouders, zusjes en ik vonden ze heerlijk. Ik heb wel de helft van alle ingrediënten gedaan, en ik had er ongeveer 20 stuks. Ik heb ze niet te groot gemaakt. Ik heb bij een paar chocoladeglazuur eroverheen gesmeerd, en die waren ook verrrrukkelijk. Chefkokking, je bent geweldig, mansha’Allah.
    Oh ja, ik heb ze ook ong. twee uur laten rijzen in de donutvorm, dan worden ze inderdaad lekker luchtig.

  59. posted by azia on 21-03-2007

    weet je wat mijn probleem is met donuts maken ze worden altijd hard weet iemand waarom en wat ik moet doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.