Couscous salade voor 6 personen recept

2018-03-12
  • Servings: 6 personen

Lieve mensen, Welkom bij op mijn..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Gisteren een buffetje gemaakt voor de surprise party van mijn prachtige mooie nichtje. Love her ❤.
Deze Couscous salade mocht niet ontbreken! One of my favorite salads. Heerlijk! Je kan er nog dagen van genieten want deze couscous salade blijft lang goed. Sterker nog qua smaak wordt deze salade zelfs beter omdat de kruiden er goed in kunnen trekken.

Ingredients

  • Couscous salade ingrediënten
  • - 350 gr couscous (medium)
  • - 6 dl water
  • - 1 rode ui
  • - 10 takjes peterselie
  • - 10 takjes koriander
  • - 2 bosui
  • - 2,5 tl komijnpoeder
  • - 2,5 tl paprikapoeder
  • - 2,5 tl gedroogde basilicum
  • - 2,5 tl gedroogde mint
  • - 100 gr gesneden/plakjes groene olijven
  • - 100 gr gesneden/plakjes zwarte olijven
  • - 6 gedroogde tomaten in olie
  • - 2 el olie van de gedroogde tomaten
  • Onderstaande verkrijgbaar bij de Marokkaanse en Turkse supermarkt)
  • - 2 el granaatappelsap
  • - 2 el milde paprikapuree
  • - 1 tl sambal brandal

Ik heb de snelle variant van de couscous bereiding hiervoor gebruikt. Er zijn tal van bereidingswijze voor de couscous. Onder andere stomen, wellen, koken en of bakken. U kunt er uiteraard zelf voor kiezen voor welke bereidingswijze u voorkeur heeft. Als men couscous koopt van de supermarkt volg dan de bereidingswijze op de verpakking!

Method

Step 1

Voeg water in een pan en breng aan de kook. Voeg 2 eetlepels olijfolie en zout toe aan het water. Voeg couscous aan het kokende water toe.

De couscous al roerend voor ongeveer 2 a 3 minuten op laag vuur het water laten opnemen. Zet de deksel op de pan en laat afgedekt staan totdat het volledig is afgekoeld. De couscous gaart nog verder door de warmte. Couscous salade couscous roeren op zachte vuur

Step 2

Hak de peterselie en koriander fijn.
Snijd de rode ui in halve ringen.
Snijd de bosui in kleine stukken.
Snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes en voeg hier 2 eetlepel olie van de zongedroogde tomaten toe.

Step 3

Haal de couscous uit de pan en doe in een grote schaal. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en maak met je handen al wrijvend de couscouskorrels los van elkaar. Couscous salade couscous met hand wrijven

Step 4

Voeg gedroogde basilicum, gedroogde mint, komijnpoeder, paprikapoeder, gesneden bosui, ui, peterselie, koriander, gedroogde tomaat, paprikapuree, granaatappelsap, sambal, groene en zwarte olijvenringen toe aan de couscous. Couscous salade ingrediënten toevoegen aan couscous

Step 5

Meng alles goed samen en maak verder op smaak met zout. Couscous salade mengen op smaak maken met zout

Step 6

Voeg tenslotte nog wat olijfolie toe. Couscous salade olijfolie toevoegen

Yammieee
Eet smakelijk, Besaha, Afiyet Olsun, Bon Appetit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.