Cocosballetjes met confiture

2005-10-31
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 32
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

32 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Wat heb je hiervoor nodig:
    700 gram bloem
    4 eieren
    1/2 glas gesmolten roomboter
    250 gram poedersuiker
    1 zakje bakpoeder
    1 zakje vanillesuiker
    aardbeienjam of gelei (zonder grote stukken erin)(ook abrikozenjam is heel geschikt)
    400 gram gemalen kokos.

Method

Step 1

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Vermeng in een grote kom de geklopte eieren, de gesmolten boter en de poedersuiker met elkaar.
Voeg er beetje bij beetje de bloem, het bakpoeder en de vanillesuiker aan toe. Vermeng alles goed met je handen door elkaar.

Maak van het deeg kleine balletjes ter grootte van een walnoot, druk ze iets plat aan één kant en leg ze op een bakblik. Bak ze ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat ze vervolgens goed afkoelen.

Maak de aardbeien- of abrikozenjam warm in een pannetje, giet het in een diep bord. Doop de platte kant van één koekje in de jam en plaats de platte kant van een ander koekje daar weer tegenaan zodat je één geheel krijgt. Doop die weer aan alle kanten in de warme jam en rol het geheel door de gemalen cocos.
Lekker bij een glas hete Marokkaanse mintthee.

Comments (16)

  1. posted by pareltje on 31-10-2005

    als ik deze koekjs zie moet ik altijd aan vroeger denken,omdat mijn moeder ze toen altijd maakte.

  2. posted by Annie on 01-11-2005

    wij ook hahahaha

  3. posted by miss_rif22 on 04-11-2005

    hahahahahah ja die kende me moeder toen alleen dus dat was elke elhied het zelfde!! hahahahah nu gelukkig niet

  4. posted by saadia29 on 06-11-2005

    hahaha bij ons dus ook altijd.
    Maar ze blijven lekker, ondanks de vele soorten die men nu allemaal maakt:)

  5. posted by jdidiya on 21-11-2005

    Ik heb ze gemaakt ze zijn zo lekker bedankt daar voor gr

  6. posted by prinses nisrin on 05-01-2006

    hoeveel gram zit er in een glas?
    graag reactie ik wil ze maken met oferfeest! liefs nisrin!

  7. posted by samira24 on 26-01-2006

    hey een vraagje worden deze heel zacht.
    want ik heb een tijdje zo een soort koek op en die smolten gewoon in je mond weet je mischien of die het zijn thanx

  8. posted by sami on 23-05-2006

    hoi hoi ik heb ze vandaag gemaakt en ze zijn geluk.en heerlijk en makelijk.dankjewel

  9. posted by zina22 on 25-08-2006

    salam ik heb ff een vraagje wat voor glas bedoel je?alvast bedankt

  10. posted by **noura** on 13-10-2006

    Dat zou ik ook wel willen weten insha’Allah

  11. posted by sadiye on 27-11-2008

    hmm ik ga deze zeker een xtje maken is zoo lekker met abrikozenjam ik ben er gek op

  12. posted by sadiye on 27-11-2008

    ik ben deze nu maar aan het maken ik het er trek in gekregen 😀

  13. posted by martine on 11-06-2009

    wat is de inhoud van je glas
    bedankt alvast

  14. posted by cest_moi on 20-01-2010

    Ik heb deze koekjes gemaakt, maar ik vind ze toch nog te hard. Deze koekjes horen gewoon lekker zacht te zijn!! Welk ingredient zou ze eventueel zachter maken?
    Groetjes cest_moi

  15. posted by martine on 24-08-2010

    ik heb de koekjes vorig jaar met suikerfeest gemaakt en dit jaar ga ik ze zeker weer maken
    echt een super goed recept, bedankt

  16. posted by timmie on 13-06-2012

    wat is de inhoud van een glas
    bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.