Clafoutis van peren en frambozen

2018-01-24
  • Cook Time: 40m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

Clafoutis van peren en frambozen. een heerlijke Franse gebak dat als nagerecht wordt gegeten. Het wordt gemaakt met kersen, die worden overgoten met een beslag van eieren, melk, bloem en suiker. Sommige varianten bevatten ook gesmolten boter, room of andere soort fruit.

Ingredients

  • - 4 zachte peren
  • - Frambozen
  • - 4 eieren
  • - 125 g kristalsuiker
  • - 125 ml room
  • - 125 g bloem
  • - Bakpapier

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd ze in blokjes of julienne van ongeveer een centimeter.

Step 2

Klop de eieren met de suiker luchtig in een kom. Roer de room erdoor, zeef de bloem en spatel hem er voorzichtig onder tot je een homogeen beslag krijgt. Neem een ronde taartvorm en bestrijk hem met wat boter en bloem, ik heb bakpapier gebruikt, Schik de peren op de bodem en overgiet ze met het beslag, frambozen erop.

Step 3

Bak de taart ongeveer 40 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven, verwijder de vorm en laat afkoelen op een rooster. Snijd de taart in punten en serveer ze op dessertbordjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.