Citroen amandelkoekjes

2014-10-01
  • Yield: 30 stuks
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.3 / 5)

3.3 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - handje gebakken en gehakte amandelen
    - 200 gr zachte boter
    - 2 eieren
    - half zakje bakpoeder
    - rasp van sinaasappelschil of citroen
    - scheut mazhar  (oranjebloesemwater)
    - meel tot je goede deeg hebt
    - 150 gr gemalen suiker
    Decoratie:
    - chocolade reep
    - gehakte amandelen

Method

Step 1

De eieren met de boter en suiker goed mengen dan de mazhar erbij de rasp en de amandelen en dan beetje voor beetje de meel tot je een soepel deeg hebt. Dan maak je staafjes en doe je met pincetje versieren afbakken op 160 gr en zo'n 15 minuten.

Als ze klaar zijn in gesmolten choco dompelen en in de gehakte amandelen en hard laten worden. Evetueel voor de sier wat poedersuiker erboven strooien. 

Heb het recept gehalveerd en kreeg er ongeveer 30 stuks uit. 

 

Tip: staafjes niet te groot maken want ze zetten wat uit in de oven .

( met dank aan ceuta )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.