Chocoladekoekjes

2006-02-01
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.3 / 5)

3.3 5 14
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

14 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Chocoladerotsen:
    Chocoladerepen
    Cornflakes
    Pinda's
    Krenten
    Witte chocolade
    Bakvormpjes
    Chocoladevingers:
    125 gram ongezouten boter
    75 gram poedersuiker
    175 gram zelfrijzend bakmeel
    25 gram maizena
    200 gram pure chocolade
    150 gram witte chocolade

Method

Step 1

Chocoladerotsen:

Pinda's grof malen, en de cornfalkes tussen je handen verkruimelen.
De melkchocolade au bai marie smelten.
De krenten, cornflakes en de pinda's roeren en dan de gesmolten chocolade erover gieten. Goed roeren en dan met een lepel het mengsel in de bakvormpjes gieten. Rasp er witte chocolade over. In de koelkast de chocolade laten stollen.

Chocoladevingers:

Klop de boter en suiker tot een luchtige massa. voeg beetje bij beetje de bakmel en maizena toe.

Smelt 75 gram chocolade en roer dit door het deeg. Schep het deeg in een spuitzak met een grote stervormige spuitmond, en spuit ongev. 5 cm lange vingers op een ingevette bakplaat en laat voldoende ruimte tussen de vingers. Bak de vingers ongeveer 15 min. in een op 190 gr. voorverwarmde oven. Laat ze even rusten en afkoelen op de bakplaat.

Ondertussen smelt je de rest van de melkchocolade en je smelt ongeveer 100 gram witte chocolade, allebei apart in schalen en dan dompel je de helft van de koek in de witte of pure chocolade. Laat een blokje witte en een blokje pure over om erover heen te raspen zodat je het effect krijgt wat je op de foto ziet.

Comments (8)

  1. posted by MADAME CUISINE on 02-02-2006

    mmmm, lekker…

    Maak ze maar voor de bruiloft binnenkort!!!

  2. posted by ellouisa on 02-02-2006

    lekkeeer, wauwie ze zien er echt goed uit toppie meid!

  3. posted by sabah75 on 02-02-2006

    mmmmmmmmmmm heerlijk

  4. posted by receptenvrouw on 03-02-2006

    wanneer komt het recept??????

  5. posted by Nacira on 05-02-2006

    Ik heb het recept geplaatst, suc6!! 🙂

  6. posted by pareltje on 08-02-2006

    deze zijn idd heerlijk

  7. posted by samya on 22-10-2006

    zien er lekker uit!

  8. posted by sadiye on 15-08-2009

    hhhhhhhhhhhhmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.