Chocolade-sinaasappelcake

2005-11-11

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 175 gr boter
    175 gr suiker
    175 gr bloem
    3 eieren
    1 tl bakpoeder
    40 gr cacao
    2 el melk
    Geraspte schil van een halve sinaasappel
    3 el sinaasappelsap (vers van de sinaasappel)
    Garnering:
    1 pakje ongeklopte slagroom (200 ml)
    1 zakje vanillesuiker
    1 el cacao
    1 zakje klopfix (slagroomversteviger)
    Halve reep pure chocolade, geraspt

Method

Step 1

Mix de boter en suiker tot een luchtige creme. Mix de eieren erdoor tot de suiker is opgelost en je een luchtige creme krijgt. Zeef het bloem met bakpoeder en voeg dit toe aan het mengsel. Goed mixen tot je een mooi romig beslag hebt.

Verdeel het beslag in tweeen en doe het in twee kommen.

Voeg aan het ene deel de geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap toe en klop dit goed luchtig erdoor. Aan het andere deel de cacao en melk toevoegen (eventueel wat meer als het te dik is) en ook goed luchtig doorkloppen.

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een kleine springvorm in (doorsnede van 20 of 22 cm, anders wordt hij te laag). Doe eerst het sinaasappelbeslag erin en dan het chocoladebeslag erop. Ga met een vork erdoorheen voor een marmereffect.

Zet de vorm 35 minuten in het midden van de oven en laat na het bakken afkoelen. Klop ondertussen de slagroom met vanillesuiker, cacao en klopfix stijf (het krijgt een hele andere structuur dan gewone slagroom!).

Smeer de cake na het afkoelen aan de bovenkant in met de slagroom en garneer met geraspte chocolade.

Comments (3)

  1. posted by Rzinia on 11-11-2005

    ziet er lekker uit!

  2. posted by koken20 on 02-01-2011

    je hebt echt heerlijke recepten
    bedankt dat je deze hier op de site plaats 😉

  3. posted by fati fati on 26-03-2011

    ziet er lekker uit!ik ga het zeker probeeren.bedant voor het recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.