Brioches

2006-07-04
  • Servings: 10 stuks

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 44
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

44 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 50 ml melk
    1,5 tl gedroogde gist
    300 gr bloem
    3 eieren
    Snufje zout
    50 gr suiker
    100 gr zachte boter

Method

Step 1

Meng de bloem met de gistkorrels en suiker. Klop de eieren los en meng ze met de melk (op kamertemperatuur).

Meng alle ingredienten en kneed het 10-15 minuten tot een luchtig deeg dat een beetje plakkerig is. Laat het 40 minuten rijzen. Verdeel het in 10 bolletjes en verdeel die weer in drie bolletjes. Rol die uit tot staafjes en vorm er een vlechtje van.

Leg ze op een bakplaat en laat nog een uur rijzen. Bestrijk ze daarna met ei. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak ze in 10-15 minuten gaar en goudbruin.

Lekker voor onderweg naar marokko, ze blijven een paar dagen lekker!!

Comments (39)

  1. posted by asi on 04-07-2006

    heey meid ziet goed uit.deze ga ik maken voor onderweg naar marokko.maar ik heb vraagje boter moet gesmolet worden of niet.

  2. posted by ellouisa on 05-07-2006

    nee de boter hoeft niet gesmolten te worden. Succes meid!

  3. posted by zilla on 06-07-2006

    Dat lijkt me wel heeeel erg lekker!!
    Die ga ik uitproberen voor in het weekend.

  4. posted by zinaaa85 on 06-07-2006

    hoe maak je die vlechtjes?
    hihih ben een kluns in de keuken..

  5. posted by MADAME CUISINE on 07-07-2006

    Zinaa85, je maakt van het bolletje drie staafjes en je vlecht ze, net zolas je je haar in een vlecht vlecht..

  6. posted by zinaaa85 on 08-07-2006

    okk shokran ga ze snel uitproberen!
    liefss

  7. posted by asi on 11-07-2006

    sorry ellouisa, voor mijn dom vragen. ik wil deze graag maken maar ik ben bang ga ze niet me luken.zo veel werk voor niks, maar ik toch probeeren dan hoor je het van me shokran.

  8. posted by ellouisa on 12-07-2006

    nee meid je stelt geen domme vragen hoor! Succes meid, en het is een plakkerig deeg dan weetje dat!

  9. posted by MADAME CUISINE on 12-07-2006

    Dames, ik heb ze ook gemaakt.
    Ze waren heel moeilijk te vlechten, omdat het deeg superplakkerig is.
    Maar ze zijn zeker de moeite waard.
    Tip: Vind je het moeilijk om met plakkerig deeg te werken?
    Voeg dan iets meer meel toe!(NIET TE VEEL)

  10. posted by mamanissa on 31-07-2006

    mij man had eergisteren gemaakt , het was heerlijk ,complimentjes meid

  11. posted by miss france on 24-09-2006

    ik ben er nu mee bezig ben benieuwd

  12. posted by sami on 29-09-2006

    hallo ik heb een vraagje.hoe hoog moet ik het plaatsen in de oven.graag nog vandaag een ant.dankje

  13. posted by libeluli on 29-09-2006

    ook “ff domme vraagje”, dus 2 eieren in het deeg of 3 eieren plus 1 om te glazuren, (schaam schaam)
    xxxx libeluli

  14. posted by sami on 29-09-2006

    hoi hoi ik heb ze gemaakt en ze waaren hard ik weet niet wat ik fout heb gedaan. ik heb wel roomboter in gedaan in plaats van zachteboter zal het daar door komen?

  15. posted by ellouisa on 30-09-2006

    Wat jammer!! Ik gebruik ook roomboter, maar met zachte boter bedoel ik dat de boter op kamertemperatuur moet zijn, dus daar kan het niet aan gelegen hebben. Misschien heb je teveel bloem toegevoegd??

  16. posted by libeluli on 08-10-2006

    hoi ellouisaatje

    ik heb ze gemaak en ze zijn erg lekekr, ik heb gewoon 3 eieren gebruikt en n beetje part gehouden(samen met de melk) en da t over de broodjes gesmeerd en afgebakken. dankjewel meid

  17. posted by prinsesje_bloom on 16-10-2006

    Ellouisa, heb je toevallig ook het recept van de bekende, superzachte, aardappelbroodjes?

  18. posted by sihamkleuter on 16-10-2006

    psinsesje, dei recept staat hier op, van madamec cuisine aardappelbroodjes, super zacht en luchtig

  19. posted by prinsesje_bloom on 16-10-2006

    Hartstikke bedankt! Sihamkleuter.

  20. posted by afital on 22-10-2006

    ja ze zien er heerlijk uit ik ga ze ook zo maken ik hoop dat het lukt

  21. posted by atabou on 04-07-2007

    Beste ellouisa, ik heb dit recept uitgeprobeerd, maar de broodjes waren zoooooo droog en echt smaakloos. heb je enige idee hoe dit komt??? groetjes en alvast bedankt voor je antwoord.

  22. posted by kadilin on 13-11-2007

    Bismillah !!

    Een handige tip om broodjes gemakkelijker te vlechten. Na het rijzen het deeg nog eens goed kneden. Dan 2 (i.p.v.3) wat langere rollen vormen. Deze kruiselings over elkaar leggen;Dan in het midden vastpakken en het bovenste deel wederom kruisen met het onderste. Krijg je echt hele mooie broodjes.

  23. posted by souraua on 16-01-2009

    hoi ik heb een vraagje ik heb geen bakplaat in mijn oven allen een soort van rooster die open plekken heeftmkan ik iets anders proberen? bedankt

  24. posted by Hajaar on 25-02-2009

    Ik heb ze 1 keer geprobeerd. Ze smaken heerlijk!! Gewoon zonder hulp van iemand en het is goed gelukt. MAcha allah een jheel goed recept!!

  25. posted by sadiye on 26-02-2009

    moet er nou 3 eieren in het deeg of 2?weet iemand dat kan iemand mij helpen?????

  26. posted by koken20 on 16-07-2009

    selam alejkum
    ik heb ze ook gemaakt,
    het was plakerig werk maar dat is wel de moiete waard,ik heb er gewoon 3eiren in gedaan en het wasd gelukt bedankt voor het recept

  27. posted by sadiye on 20-07-2009

    ok ik zal er dan ook 3 eieren in doen

  28. posted by sadiye on 22-07-2009

    niet gelukt keihard ;(

  29. posted by Wibra on 02-09-2009

    Het deeg is wel heel plankerig…
    Nu hopen maar dat het lukt. 😀

  30. posted by Wibra on 02-09-2009

    Het deeg is wel heel plankerig…
    Nu hopen maar dat het lukt. 😀

  31. posted by nissrine1902 on 04-09-2009

    dank je wel ellouisa voor je recept ik maakt ze nu heel vaak,mijn kinderen zijn er gek op!nogmaals bedankt!!

  32. posted by Dounya101 on 05-09-2009

    nou ik heb ze gemaakt en er zat totaal geen smaak aan.

    daarnaast werden ze niet dik. maar bleven ze magertjes :s

  33. posted by chebba on 15-09-2009

    ik heb ze ook gemaakt,supperlekker man.ik heb er wat hebbet hlawa bijgevoegd,ook jammie jammie hoor.thanks!

  34. posted by Amelle on 26-12-2009

    Salaam Ellouisa,

    Ik wil ze graag maken, maar dan wil ik er 5 in plaats van 10 stuks. MOet ik dan alle ingredienten halveren?

    Heeft dat geen effect op de smaak, of de luchtigheid van de broodjes?

  35. posted by Amelle on 27-12-2009

    Ik heb alles gehalveerd, maar ze zijn niet gerijsd. Wel zijn ze zacht en klein. Ze zijn nu klaar, straks wil ik ze proeven.

  36. posted by Amelle on 30-12-2009

    Ze zijn niet gelukt. Ik was te verdrietig om te reageren.

    Ik heb erna nog zachte broodjes gemaakt en ook die waren hard en niet gerijsd/gerezen(?)

    Toen heb ik rolcake gemaakt om te bewijzen dat ik toch kan bakken en die is wel gelukt!

    Maar die broodjes….. Al mijn bloem raakt daaraan op.

  37. posted by ledi on 26-08-2012

    2 keer gemaakt en ze worden maar niet zacht… snap niet waar het aan kan liggen.. 🙁

  38. posted by selwa31 on 18-02-2013

    asalam ik heb ze juist gemaakt en ze zien er lekker uit morgen als de kids wakker worden gaan ze ervan smullen en hopelijk zijn ze lekker. heb ze iets te groot gemaart dus de volgende keer iets kleiner en dan ga ik er rozijntjes bij doen bedankt voor een resept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.