Besbousa – basbousa

2005-10-20
  • Servings: 1
  • Prep Time: 20m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 14
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

14 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Besbousa, Basbousa, is een Arabische zoete cake gemaakt van semolina.

Ingredients

  • - 2 koppen semolina
    - 1 kop gedroogde kokos
    - 1 zakje vanille poeder
    - 1 kop olie
    - 1 kop yogurt (turkse of griekse yogurt)
    - 1 kop suiker
    - 1 ei
    - 3 etl rozenwater
    - amandelen
    De qatar (oftewel suiker water/suiker siroop)
    -2 koppen suiker
    -3/4 kop water
    -sap van een halfe citroen
    - beetje safraan
    - beetje kardamom poeder ( kan je ook weglaten)
    - 1 etl rozenwater

Method

Step 1

Maak als eerste de qatar oftewel siroop:

In een pan doe alle ingrediënten samen en laat het koken, als het kookt laat dan even op hoog vuur koken voor ongeveer 3 min.

Haal van het vuur en laat het afkoelen. (ik maak altijd heel veel suikersiroop want het is heel lang houdbaar en je kan dit ook van te voren maken dus.)

De besbousa:

Mix alles samen behalve de amandelen. Bedek de ovenschaal met bakpapier en giet het beslag erin, met hulp van een mes maak nu verticale lijnen en horizontale lijnen die ongeveer 6 cm van elkaar af zijn.

Je ziet nu dat je vierkantjes hebt. Leg op elk vierkantje een amandel. Zet je oven op eerst van onder te bakken op 200 graden als je dan de zijkanten bruin ziet worden. bak het dan alleen boven af op 200 graden.

Laat het half afkoelen en ga nog eens goed met je mes over diezelfde lijnen die je hebt gemaakt. Schenk nu de qatar erover heen.

En voila klaar!

masalama

Comments (13)

  1. posted by karima on 21-10-2005

    ahlaan madam..
    die besbousa is verukkelijk..hhhmm…
    tbarkelah 3eleik

    boessa Karima

  2. posted by women on 21-10-2005

    semolina wat is dat precies is dat fijne of grofe griesmeel graag uitleg zuster

  3. posted by ummadam on 21-10-2005

    semolina is fijne smid
    lijkt op griesmeel

  4. posted by oumsara on 19-09-2006

    sallam allakoem, hoe groot moet die kop ongeveer zijn

  5. posted by ummadam on 19-09-2006

    wa aleikum salaam wa rahmatallahi wa barakathu,
    een koffie mok zuster.

  6. posted by atiya on 22-09-2006

    ik heb het recept gemaakt het is inderdaad lekker allen ik weet het niet of safan in de quatar nodig is want de kleur van de besboussa is geel vind ik niet mooi. ik heb een beetje van de siroop gedaan anders wordt heel erg zoet
    en dat is niet lekker,

  7. posted by samira_zina14 on 18-11-2006

    hey hey sl is iemand nog onlein

  8. posted by samira_zina14 on 18-11-2006

    hey hey sl is iemand nog onlein

  9. posted by samira_zina14 on 18-11-2006

    hey hey sl is iemand nog onlein

  10. posted by sadiye on 20-10-2008

    ik ben deze aan het maken nu

  11. posted by sadiye on 22-10-2008

    ik heb hem gemaakt hij is echt heerlijk

  12. posted by sara38 on 20-05-2009

    IKGA HET OOK EEN KEER MAKEN

  13. posted by oumsara on 10-09-2009

    h

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.