Basmati rijst met kippenvleugels

2005-10-12
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.3 / 5)

3.3 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 6-8 kipvleugels
    - 1 grote ui
    - 2 teentjes knoflook
    - peterselie
    - beetje zout
    - 1 tl paprikapoeder
    - 1 tl gember
    - 1 tl kurkuma
    - beetje peper
    - beetje saffraanpoeder
    - 1/2 blokje knorr van kip
    - beetje smen (ranzige boter)
    - 2 tl tomatenpuree
    - olie
    - water
    - 300 gr basmatirijst

Method

Step 1

Meng de kipvleugels met de kruiden in de pan, snipper de ui en de teentjes knoflook, die ook erbij doen. Gehakte peterselie, 1/2 blokje knorr en 2 tl smen (ranzige boter), en laat alles effe braden. Wel blijven roeren om verbranden te voorkomen!

Daarna doe je 2 glazen water erbij en 2 tl tomatenpuree, alles goed vermengen, deksel erop en laat het rustig koken.

Dan wanneer de kip bijna gaar is doe je de rijst erbij in de pan en giet je weer 2 glazen water. Laat de rijst alle water opnemen (natuurlijk met deksel erop) niet te lang want dan verbrand alles!! Je kijkt of de rijst gaar is of niet, zoniet giet je een glas water erbij, laat het koken tot de saus ingedikt is en serveren maar

Wedden dat jullie het lekker vinden...............

Neem wel een goede geurige Basmati rijst , en wees zuinig met zout omdat je bouillonblokje gebruikt, je wilt toch geen zoutige eten op tafel zetten.

Ik hoop dat het jullie smaakt……

 

Comment (1)

  1. posted by sadiye on 24-08-2009

    himmmmmmmmmmmmm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.