Babot Ftira of khoubz de ma9la

2018-02-21
  • Yield: 14
  • Prep Time: 40m
  • Cook Time: 10m
  • Ready In: 2:30 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

De batbot broodjes worden bijna dagelijks tijdens de Ramadan gemaakt voor de Iftar. De ene maakt kleine broodjes de andere maakt ze weer groot. Het deeg van batbot is hetzelfde als dat van brood. Alleen brood wordt in een oven gebakken en batbot’s in pan (ma9la de alkhoubz) of pizzapan.

Ingredients

  • - 1 kg bloem ( aldi)
  • - 100 gr fijn griesmeel
  • - 500 gr magere yoghurt
  • - 2 pakjes gist (14 gr)
  • - 75 ml olie
  • - +/_ 300 ml water lauwwarm
  • - 1 theelepel zout
  • - 1 theelepel suiker

Method

Step 1

Alle ingrediënten samen mengen. Dan in een kneedmachine 10 min kneden, in kneedkom laten, afdekken en 20 min en vervolgens 5 min weer kneden.

Step 2

Kom besmeren met olie deeg erin 40 min laten rijzen. Deeg is heel zacht en plakkerig. Handen nat maken met olie, maak bolletjes , ik heb er 14 uitgekregen.

Step 3

Rol ze in griesmeel, leg op doekje laat 5 min staan maak plat tot rondje van 1 cm dik dek af laat 30 min rijzen. batbot ftira khoubz de ma9la deeg

Step 4

Bak ze op pizzaplaat of in pan aan beide kanten. batbot ftira khoubz de ma9la bakken

Step 5

Leg ze daarna op doekje en dek ze af met keukenhanddoek zodat ze zacht blijven. batbot ftira khoubz de ma9la afkoelen

Step 6

batbot ftira khoubz de ma9la 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.