Appelvingers

2009-07-18
  • Servings: 12
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 pak bladerdeeg
    1 zure appel
    30 gr suiker
    30 gr rozijnen
    30 gr roomboter
    1/2 theelepel kaneel
    1/2 theelepel gember
    1/2 theelepel piment
    3 eetlepels abrikozenjam
    grove rietsuiker
    poedersuiker
    1 ei

Method

Step 1

Schil de appel en snij in kleine stukjes. Smelt de boter in een koekepan en voeg de appel en rozijnen toe. Laat heel even zachtjes sudderen. Voeg suiker en specerijen toe. Laat nog even staan tot de suiker is gecarameliseerd. Haal van het vuur af en laat het licht afkoelen.

Rol het bladerdeeg uit tot een 1/3cm dikte. Snij ronde plakjes uit van 10cm doorsnee. Vul deze met het appelmengsel en vouw ze dicht. Kerf drie sneetjes in de bovenkant. Bestrijk ze met wat eidooier en strooi er rietsuiker over.

Verwarm de oven tot 220C en bak ze 20 minuten of totdat ze goudgeel zijn. Smelt in de tussentijd de abrikozenjam in een pannetje. Zodra de vingers gaar zijn bestrijken met de abrikozenjam en bestrooi ze met poedersuiker. Verder af laten koelen.

Je kan de appels en rozijnen ook vervangen door alleen krenten te gebruiken. Voeg dan wat sinaasappelschil toe.

Comments (4)

  1. posted by sadiye on 20-07-2009

    hmm ziet er lekker uit

  2. posted by hinda588 on 25-08-2009

    ik heb ze gemaakt maar dan met peren dat was ook lekker.

  3. posted by Rhialto on 25-08-2009

    Dat is een goed idee!!! Wat voor soort peer heb je gebruikt?

  4. posted by sarahh on 18-09-2009

    salam,

    ik heb een vraagje,wat voor bladerdeeg gebruik je,en die rondjes van 10 cm doorsnede doe je dat met een glas en als je ze dicht maakt met wat of hoe doe je dat,

    hoor het graag,wil ze gauw proberen,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.