Appelkaneelrolletjes

2005-11-07
  • Yield: 20 stuks
  • Servings: 20

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 18
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

18 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Voor 20 stuks:
    1 pakje bladerdeeg (10 plakken)
    4 of 5 kleine appeltjes
    10 el suiker
    4 el kaneel
    Suiker om in te rollen
    1 ei losgeklopt om dicht te plakken en mee te besmeren

Method

Step 1

Rol de bladerdeegplakjes uit tot vierkantjes van 15 bij 15 cm en snijd ze door de helft. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.

Doe ze met de suiker en kaneel in een pan met een bodempje water. Laat dit op zacht vuur tot de appels zacht zijn.

Schep een el vulling op het deeg en sla de zijkanten (in de lengte) eroverheen.

Rol op en plak het uiteinde vast met losgeklopt ei.

Smeer het rolletje aan de bovenkant in met ei en rol hem door de suiker en leg hem met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat.

Bak ongeveer 20 minuutjes op 200 graden bruin en gaar.

Je kan er ook nog rozijnen bij doen als je die lekker vindt.

Comments (5)

  1. posted by sihamkleuter on 07-11-2005

    ooh lekker, ben gek op appel en kaneel!!!

  2. posted by boyengirl on 08-11-2005

    so ziet er heerlijk uit ga het zeker maaken
    is leuk als vizite komt

  3. posted by maryam_249 on 10-11-2005

    wow, ziet er echt lekker uit, is weer eens wat anders als een ordinaire appelflap

  4. posted by ellouisa on 10-11-2005

    😀 inderdaad, het smaakt niet erg anders, maar het ziet er toch anders uit net of je heel culinair bent bezig geweest 😀

  5. posted by marie-rose on 09-03-2012

    geprobeerd en heel lekker gaat het nog doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.