Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

2018-03-03
  • Yield: 63
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 25m
  • Ready In: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.6 / 5)

3.6 5 16
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

16 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Het recept van amandelghribya of amandelkoekje, een van de bekendste Marokkaanse koekjes. Wordt vaak met al-ied (suikerfeest) gemaakt of voor bruiloften/geboortefeestjes.

Ingredients

  • - 500 geschild amandel
  • - 250 fijne suiker
  • - 3 eidooier
  • - 1 citroenschil fijn geraspt
  • - 1 ei
  • - 1/4 koffielp bakpoeder
  • - 1/4 Marokkaanse theeglas (50 gr) gesmolten boter

Method

Step 1

Amandelen vlak voor gebruik schillen, wassen, goed drogen in proper keuken handdoek en fijnmalen dan lukken ze beter vind ik persoonlijk.

Step 2

Amandelen fijnmalen samen met suiker en citroenschil. Alles samen mengen bolletjes maken door gezeefde poedersuiker rollen en op bakpapier op bakplaat en lichtjes indrukken moeten rond blijven. Amandelghribya gerold in poedersuiker

Step 3

Bak op 150 gr als ze omhoog komen oven op 130 gr zetten niet lang bakken mogen niet bruin worden laat volledig afkoelen op bakplaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.