Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes
2018-03-03- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Dessert
- Skill Level: Erg simpel
-
Toevoegen aan favorieten
- Yield: 63
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 25m
- Ready In: 60m
Average Member Rating
(3.6 / 5)
16 People rated this recipe
Related Recipes:
Het recept van amandelghribya of amandelkoekje, een van de bekendste Marokkaanse koekjes. Wordt vaak met al-ied (suikerfeest) gemaakt of voor bruiloften/geboortefeestjes.
Ingredients
- - 500 geschild amandel
- - 250 fijne suiker
- - 3 eidooier
- - 1 citroenschil fijn geraspt
- - 1 ei
- - 1/4 koffielp bakpoeder
- - 1/4 Marokkaanse theeglas (50 gr) gesmolten boter
Method
Step 1
Amandelen vlak voor gebruik schillen, wassen, goed drogen in proper keuken handdoek en fijnmalen dan lukken ze beter vind ik persoonlijk.
Step 2
Amandelen fijnmalen samen met suiker en citroenschil. Alles samen mengen bolletjes maken door gezeefde poedersuiker rollen en op bakpapier op bakplaat en lichtjes indrukken moeten rond blijven.
Step 3
Bak op 150 gr als ze omhoog komen oven op 130 gr zetten niet lang bakken mogen niet bruin worden laat volledig afkoelen op bakplaat.